The Irishman'in Netflix rekoru... Bir haftada 26 milyon kişi izledi

The Irishman'in Netflix rekoru... Bir haftada 26 milyon kişi izledi

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi usta oyuncuların rol aldığı son Martin Scorsese filmi 'The Irishman' Netflix'te bir haftada 26 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. The Irishman, 170 milyon doları bulan bütçesi nedeniyle Bağımsız Ruh ve Gotham ödüllerinde değerlendirmeye alınmamış olsa da Altın Küre'de ön plana çıkan yapımlardan biri olmuştu.

SALİHA SULTAN

Netflix'in içerik şefi Ted Sarandos, New York'ta düzenlenen bir konferansta sitedeki film görüntülenme rakamlarını açıkladı. Sarandos, ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin yeni çete filmi The Irishman'in Şükran Günü tatili boyunca yalnızca ABD'de yayınlanan ilk beş gününde 13,2 milyon görüntü elde ettiğini, dünya genelinde ise ilk yedi günde 26 milyondan fazla kişi tarafından Netflix'te izlendiğini söyledi.

BİRD BOX'I GEÇMEDİ AMA...

Netflix'te daha önce Sandra Bullock'un gerilim filmi Bird Box'ın ilk 7 gününde 45 milyon kişi tarafından görüntülendiğini ve Adam Sandler/Jennifer Aniston'un rol aldığı 'Hayatım Yalan' komedi filminin ise ilk üç haftada30.9 milyon kez izlenmişti.

THE IRISMAN'İN KONUSU NE?

Martin Scorsese'nin yönettiği, Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci gibi usta isimlerin rol aldı The Irishman'ın senaryosu Schindler's List, Gangs of New York ve American Gangster gibi filmlerin Oscar ödüllü senaristi Steve Zaillian'a ait. Charles Brandt‘in I Heard You Paint Houses kitabından sinemaya uyarlanan The Irishman; II. Dünya Savaşı sonrası Amerika'daki organize suç dünyasını bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran'ın gözünden anlatıyor. 1949'da başlayıp 2000’lere kadar uzanan film, izleyiciyi organize suç dünyasının gizli koridorlarında, bu dünyanın nasıl işlediğini, rekabetleri ve ana akım politikayla bağlantılarını gözler önüne seren muazzam bir yolculuğa çıkarıyor.

The Irishman, Scorsese'nin De Niro’yla dokuzuncu iş birliği, Pesci ile ise dördüncü fakat Pacino’yu yönettiği ilk film olma niteliğinde. Film aynı zamanda De Niro’yu ve Pacino’yu 2008’de birlikte rol aldıkları Righteous Kill’den (Orijinal Cinayetler) bu yana ilk kez bir araya getiriyor.

The Irishman, 170 milyon doları bulan bütçesi nedeniyle Bağımsız Ruh ve Gotham ödüllerinde değerlendirmeye alınmamış olsa da Altın Küre’de ön plana çıkan yapımlardan biri oldu ve Steve Zaillian'ın beğeni kazanan senaryosu da Altın Küre adaylığı kazandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN