Titov: Türkiye-Rusya gerginliğinden Akkuyu Santrali etkilenmez

Titov: Türkiye-Rusya gerginliğinden Akkuyu Santrali etkilenmez

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin Akkuyu'nun çalışmalarını etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye bize her zaman dost ülkedir. İleride daha sıkı dostluklarımız olacaktır" dedi.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Titov, söz konusu proje için 3 milyar dolar yatırım yapıldığını ifade etti. 

Titov, 3 milyar doların bir kısmının siparişi verilen ekipmanların tedarikinde kullanıldığını vurgulayarak, "Cengiz İnşaat ile imzalanan sözleşme de var. Paranın kalan kısmı ise hesaplarımızda bekliyor. İlerde bu projeye dahil edilmesi söz konusu olan yatırımcılar var. Hesabında para yoksa yatırımcıyı çekebilmek zor iştir" şeklinde konuştu.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerginliğin Akkuyu'nun çalışmalarını etkilemeyeceğini anlatan Titov, "Türkiye bize her zaman dost ülkedir. İleride daha sıkı dostluklarımız olacaktır" diye konuştu. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN