Tiyatro sanatçısı Lignadis çocuğa cinsel saldırıdan gözaltında

Tiyatro sanatçısı Lignadis çocuğa cinsel saldırıdan gözaltında

Yunan tiyatro sanatçısı ve Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'nun eski Sanat Yönetmeni Lignadis, çocuğa cinsel saldırı iddiasıyla gözaltına alındı.

Yunan tiyatro sanatçısı ve Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'nun eski Sanat Yönetmeni Dimitris Lignadis, birden fazla çocuğu cinsel saldırıya maruz bıraktığı iddiasıyla gözaltına alındı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yunan medyasındaki haberlere göre, suçlamaların yoğunlaşmasının ardından dün gözaltına alınan Lignadis, avukatı aracılığıyla hakkındaki suçlamaları reddetti.

İKİ ÇOCUĞA CİNSEL SALDIRIYLA SUÇLANIYOR

Atina Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Lignadis, biri 14 yaşında iki çocuğa cinsel saldırıyla suçlanıyor.

İDDİALAR YOĞUNLAŞINCA İSTİFA ETMİŞTİ

Lignadis, hakkındaki iddiaların kamuoyunda yoğunlaşması üzerine 6 Şubat'ta Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'ndaki görevinden istifa etmişti.

4-ltbgyxzukpsyt53n-wwg

MUHALEFET PARTİLERİNDEN SERT ELEŞTİRİ

Diğer yandan Başbakan Kyriakos Miçotakis ve Kültür Bakanı Lina Mendoni, Lignadis'i Yunanistan Ulusal Tiyatrosu'na atadıkları gerekçesiyle ülkedeki muhalefet partilerince sert şekilde eleştiriliyor.

Yunanistan'da eski olimpiyat şampiyonu yelkenci Sofia Bekatorou da 1998'de Yunan Yelken Federasyonundan bir yöneticinin cinsel istismarına uğradığını açıklamıştı. Bu olayın ardından spor ve sanat dünyasından birçok kişi, cinsel istismar ve pedofili iddialarıyla gündeme gelmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN