Okullar için ürküten rapor: Bu hava korona yapar

Okullar için ürküten rapor: Bu hava korona yapar

TMMOB, hazırladığı raporla okulların salgın koşullarına uygun olmadığını açıkladı: Sınıflarda yapılmış ölçümlerle bir öğrencinin aynı havayı defalarca kullanma zorunluluğu düşünüldüğünde okulların yüz yüze eğitime açılmasının büyük risk oluşturduğu açık.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası'nın öncülüğünde çeşitli meslek kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan İklimlendirme Teknik Kurulu'nun, 'Okullar ve Kreşlerde Pandemi Tedbirleri Rev1' başlıklı raporunu açıkladı.

MMO Yönetim Kurul Başkanı Yunus Yener, düzenlediği online basın toplantısında, mevcut yapıların salgın koşulları göz önüne alınarak tasarlanmadığına işaret ederek "Bu şartlar altında hiçbir yapının bu halleriyle kullanılması doğru değildir" dedi.

Raporun sunumunu yapan Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği Genel Sekreteri Gürkan Arı da Kovid-19'a karşı tedbirlerin 'maske-mesafe-hijyen' kuralı ile sınırlandırıldığını, oysa okullarda bunun yeterli olmadığını söyledi.

"HAVA KALİTESİNDE CİDDİ ANLAMDA SIKINTI YAŞIYORUZ"

'Okullar ve Kreşlerde Pandemi Tedbirleri Rev1' raporuna ilişkin bilgi veren Arı, "Maske, mesafe ve hijyen önemlidir ama yeterli değildir. Olay sadece Kovid-19 vakalarıyla alakalı değil. Özellikle sınıflardaki iç hava kalitesi konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyoruz." diye konuştu.

Çocukların sınıflarda solumaları gereken temiz havanın ancak 5'te birini aldıklarına dikkati çeken Arı, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesinin çözüm olmadığını söyledi.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM BÜYÜK RİSK OLUŞTURUYOR"

Sınıfların mevcut halleriyle öğrencilerin temiz hava ihtiyacını karşılamadığını ifade eden Arı, "Sınıflarda yapılmış ölçümlerle bir öğrencinin aynı havayı defalarca kullanma zorunluluğu düşünüldüğünde, okulların yüz yüze eğitime açılmasının büyük risk oluşturduğu açıktır. Kış mevsiminin gelmesiyle soğuk iklim kuşaklarında camların açılamaması nedeniyle bütün eğitim kurumlarında bu problemler çok daha fazla artacaktır." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN