TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ İstanbul 2020 çekiliş tarihi için geri sayım

TOKİ kura çekilişi ne zaman 2020? TOKİ İstanbul 2020 çekiliş tarihi için geri sayım

15 Ocak 2020 tarihi itibarıyla başvuruların tamamlandığı ve 1 milyondan fazla kişinin talep ettiği TOKİ kura çekilişinin ne zaman yapılacağı ile ilgili son dakika haberleri ajanslara düşüyor. İhtiyaç sahiplerinin yararlanacağı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok ilde çekilecek TOKİ kura çekiliş tarihi haberimizde…

Türkiye genelinde 100 bin aileyi ev sahibi yapma hedefiyle yola çıkan TOKİ, 2+1 ve 3+1 olmak üzere konut inşa edecek. Başvurular 15 Ocak tarihi itibarıyla son bulmuştu. TOKİ kura çekiliş tarihi 2020 yılı için ne zaman yapılacağı geçen günlerde açıklanmıştı. Tüm bilgiler karar.com’da…

2020 TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

2020 yılında yapılacak ve TOKİ 100 bin konut için kura çekimi, şubat ayı içerisinde yapılacak. Net tarih henüz paylaşılmadı.

1 MİLYON 211 BİN BAŞVURU

TOKİ 100 bin konut kura çekilişi için 1 milyon 211 bin vatandaş, başvuruda bulundu. Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşanması amacıyla yatay mimari şekliyle oluşturulacak TOKİ 100 bin konut projesinde 2+1 ve 3+1 konutlar, bir buçuk sene içerisinde inşa edilecek.

20-01/23/toki-2.jpg

EN ÇOK BAŞVURU İSTANBUL’DAN

375 bin 953 ile en çok başvuru İstanbul'dan gelirken, Gaziantep'te 69 bin 686, İzmir'de 75 bin 288, Ankara'da 18 bin 38, Bursa'da 56 bin 142 kişi TOKİ kura çekilişi için başvuru yaptı.

EVLER DEVİR EDİLEBİLİR Mİ?

Borcu sürerken konutunu devreden hak sahiplerinin sözleşmeleri fesih edilir. Bu tarz projelerde hak sahibi olup sözleşmeye imza atan konutlarını borçlarını tamamen bitirip malik olunana dek

devredemez. Açık satışlarda da genel olarak bu koşul aranmaz, projelerin durumlarına göre bazen uygulanabilir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

240 AY TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA İMKÂNI

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle yapılan ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde 16 Aralık 2019 yılı itibarıyla talepler alınmıştı. Öte yandan projenin her yıl devam edeceği belirtildi.

Dar gelirliler kira öder gibi 240 ay taksitle ev sahibi olacak.

ENGELLİLERE SATIŞTA AYRICALIK TANINIR MI?

18 yaşını doldurmuş, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu olan engelli vatandaşlara, satışa sunulan konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılıyor ve hak sahipleri kura ile belirleniyor. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile yeniden kuraya tabi tutulma hakkına sahiptir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN