Toplu taşımada ‘bacak’ temasına hapis cezası

Toplu taşımada ‘bacak’ temasına hapis cezası

İzmir’de otobüste bacaklarını açarak hemşire A.T.’yi taciz ettiği belirtilen sanığın beraat kararını üst mahkeme bozdu. Tanık ifadesine gerek duyulmadan verilen emsal niteliğindeki kararda, sanık M.T.A. hakkında sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçundan 2 yıl hapis cezası verildi.

İzmir’de belediye otobüsünde yanında oturan kadını, bacaklarını açarak taciz eden sanığın beraat kararı bozuldu. Hemşire A.T.’yi taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan M.T.A. ikinci yargılama sonucu 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Konak ilçesinde 15 Temmuz 2016’da iş çıkışında evine gitmek üzere otobüse binen A.T. (36) ikili koltuktaki M.T.A.’nın yanına oturdu. Bir süre sonra M.T.A. genç kadını rahatsız edecek şekilde bacaklarını açmaya başladı. Bunun üzerine genç kadın, M.T.A.’yı uyardı fakat tacizci rahatsızlık veren hareketlerine devam etti. Daha sonra A.T. hem yolculardan hem de polisten yardım istedi. Olay yerine giden ekipler, şüpheliyi karakola götürürken, ifadesi alınan A.T., M.T.A.’dan şikayetçi oldu. Taciz suçlamalarını kabul etmeyen şüpheli ifadesinin ardından tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı. Birkaç ay sonra 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşma sonrası M.T.A. hakkında beraat kararı verildi. Ancak A.T.’nin itirazı üzerine karar bir üst mahkeme olan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındı. 15. Ceza Dairesi Başkanı hakim Erdal Baytemir, ikinci kez görülen davada tarihi bir karara imza attı. Baytemir, M.T.A.’nın uyarılara rağmen yapmayı sürdürdüğü bacak temasını, TCK’nın 102/1- 2c. maddesinde düzenlenen sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçu olarak kabul edip ilk derece mahkemesinin beraat kararını kaldırdı. Duruşma sonrasında açıklama yapan hemşire A.T.’nin avukatı Fatih Kanmaz, 15. Ceza Dairesi’nin olayı ‘sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı suçu’ olarak kabul ettiğini, beraat kararını bozduğunu ve sanığın 2 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdığını belirtti. Kanmaz “Karar, sarkıntılık suçu işleyen veya bu suça teşebbüs edecek kişiler için ders niteliğinde oldu. Üst mahkeme kadının ifadesini yeterli gördü, tanık aramadı. Bu da şu demek ‘Sakın bir kadın sizi şikayet etmesin’. Taciz skandallarını sonlandırmak açısından güzel bir karar” dedi.

İKİ KADIN DAHA KATLEDİLDİ

Adana’da Gamze İlhan (28) imam nikahlı kocası Soner U. tarafından bıçaklanarak katledildi. İlhan ile Soner U. arasındaki tartışma kısa sürede kavga dönüştü. Soner U. genç kadını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. İlhan hastanede yaşamını yitirdi, şüpheli olay yerinden kaçtı. Muğla’da da Mustafa Tektaş, birlikte yaşadığı sevgilisi Şükran Ayrıkısa’yı av tüfeğiyle vurdu. Genç kadın olay yerinde öldü, Tektaş ise intihar etti. Cinayetin kıskançlık yüzünden yaşandığı iddia edildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN