Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ek tedbirleri açıkladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ek tedbirleri açıkladı

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı vaka haritasında 8-14 Şubat tarihleri arasında en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk sırada yer alan Trabzon'da ek tedbirler alındı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, oransal olarak en fazla vakanın görüldüğü Trabzon'da ek tedbirlerin alındığını açıkladı. Kentte virüsün cenaze namazları ve taziye ziyaretleri ile yayıldığının belirlenmesi üzerine cenaze namazları en fazla 30 kişi ile sınırlandırıldı, kırsalda aile içi buluşmaların önlenmesi için denetimler artırıldı. 

Sağlık Bakanlığı, 'covid19.saglik.gov.tr' adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre Trabzon’da haftalık bin 851, günlük ise 264 pozitif vaka tespit edildi. Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarını sürdüren filyasyon ekipleri, son günlerde koronavirüsün en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığını tespit etti.

trabzon-valisi-ismail-ustaoglu.jpgTrabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 

CENAZE NAMASINA VE TAZİYE ZİYARETLERİNE KISITLAMA

Vaka sayılarının oransal olarak en yüksek olduğu iller sıralamasında ilk sırada yer alan Trabzon'da İl Hıfzıssıhha Kurulu'nca ilave tedbirler alınmaya başlandı. Kentte virüsün cenaze namazları ve taziye ziyaretleri ile yayıldığının belirlenmesi üzerine cenaze namazlarının en fazla 30 kişi ile sınırlandırılarak kılınması kararlaştırıldı. Yetkililer, cenaze evlerinde akşamları toplu olarak bir araya gelinmeler ve aile içi buluşmalardan kaçınılması uyarısı yaptı. Kentte özellikle kırsalda kaymakamlıklar ve muhtarlıklar ile kolluk kuvvetleri aracılığı ile denetimler sıklaştırıldı. 

"DÜŞÜŞ HALEN DAHA DEVAM EDİYOR"

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte alınan önlemleri şu sözlerle anlattı:  

“Sağlık Bakanımızın hafta başında açıklamış olduğu verilerde bölgemiz ön plana çıktı. Trabzon’da bölge genelinde ilk sırada yer aldı. Biz pandemi süreci başladığı günden itibaren bilim kurulunun tavsiyeleri ve bakanlığımızın almış olduğu kararlar çerçevesinde ilimizde etkin bir denetimi uyguluyoruz. Biz yaz mevsimini çok güzel geçirdik. Vaka sayılarımız çok düşüktü. Vaka sayılarımız kasım ayı başında çok yükselişte oldu, Arak ayı sonuna kadar. Türkiye genelinde aslında pikler vardı. Bizde de o sıralarda artışlar gözlemlendi. Aldığımız etkin denetimler ve kararlar çerçevesinde aralık ayı sonuna doğru vaka sayılarımızda düşüşler yaşanmaya başladı. Düşüş halen daha devam ediyor. Evet, şu anda Türkiye genelinde birinci sıradayız ama aralık ayı itibari ile yükselen vaka sayılarının en yüksek olduğu o döneminden düşüşler halen daha devam etmekte” diye konuştu.

trabzon-valisi.jpg

"AİLE İÇİ BULUŞMALARDA ZORLANIYORUZ"

Aile içi buluşmaların önüne geçilemediğini kaydeden Vali Ustaoğlu:

“Biz kaymakam arkadaşlarımızla ve bilim kurulu üyemizle de görüşmelerimizi yaptık. Ve dün itibari ile etkin bir şekilde sahada arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Vatandaşlarımızın da bize bu konuda yardımcı olmasını bekliyoruz. Bu son 20 gün içerisinde hava şartlarının da mevsim normalleri üzerinde seyrettiği o günlerde vatandaşlarımız da çok kurallara pek fazla uymayarak sosyal mesafeyi koruma noktasında pek fazla dikkat etmediler. Aile içi buluşmalar ve özellikle kırsal kesimlerde bir araya gelmeler de çok etkili oldu vaka sayılarındaki artışlarda. Maske konusunda sokaklarda bir sıkıntı yok ama bizim aşamadığımız ve kontrolde zorlandığımız aile içi buluşmalar. Bunun da üzerine etkin bir şekilde gidebilmek adına başta sitelerde site yöneticilerimiz olmak üzere, kırsal kesimlerde ve mahallelerde muhtarlarımızı da bu konuda etkin bir şekilde bize yardımcı olmalarını bekliyorum. Bu mücadeleyi hepimizin vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

"CEZA KESMEK İSTEMİYORUZ AMA KARARLIYIZ"

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, cenaze namazlarına katılımın 30 kişiyle sınırlandırıldığını da belirten Vali Ustaoğlu, “Daha önce de cenazeler için kararlar almıştık. Ama vatandaşlarımız tarafından bu kararlar unutuluyor. Biz şimdi tekrar hatırlatma adına kamuoyuna duyuruda bulunduk. Taziye, ziyaretleri ve çok katılımlı cenazeler yasaklanmıştı 2 ay önce de. Biz kimseye ceza kesmek istemiyoruz. Bu durumda hoşumuza gitmiyor zaten. Ama bu konuda kararlı olduğumuzu da belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN