Trabzon'daki FETÖ soruşturmaları

Trabzon'daki FETÖ soruşturmaları

Trabzon Valisi Yavuz, FETÖ soruşturmaları kapsamında kamuda bin 67 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi, 643 personelin görevden alındığını ifade etti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, FETÖ soruşturmalarına ilişkin bilgi verdi, ''Trabzon'da kamu kurumlarında görev yapan bin 67 kişi hakkında işlem gerçekleşiyor. Kamu görevinden çıkarılan 643 personel var. Uzaklaştırılan ve sonra göreve iade edilen 125 personel var'' dedi.

643 KİŞİ KAMUDAN ATILDI

Kentteki bir toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Yavuz, 2016'nın son 6 ayını değerlendirerek, 2017 yılı ile ilgili istişarede bulundu. Konuşmasında 15 Temmuz sürecine de değinen Yavuz, şunları söyledi: "Kılcal damarlara kadar işleyen bu kahpe yapılanmanın temizlenmesi için gayretimiz hiç eksilmeden hatta artarak devam edecek. Trabzon'da kamu kurumlarında görev yapan bin 67 kişi hakkında işlem gerçekleşiyor. Kamu görevinden çıkarılan 643 personel var. Uzaklaştırılan ve sonra göreve iade edilen 125 personel var. Görevden uzaklaştırma tedbirleri devam eden 298 kamu görevlisi var. Bunlardan 369 personel tutuklanmış, 231'i kamu personeli, sivil personel de 138. Adli kontrol altına alınan 256, bunların 155'i kamu personeli, sivil personel de 101'dir."

141 FETÖ FİRARİSİ ARANIYOR

Firari durumda olan 141 kişi bulunduğunu da belirten Yavuz, ekledi: "Bunun 33'ü kamu personeli, 108'i de sivil. Gözaltında da şu an itibarıyla 49 kişi var. Bunun 2'si kamu personeli, 47'si sivil. Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması ve diğer terör örgütleriyle ilgili yapılan mücadele bugüne kadar devam etmiştir. Bugünden sonra da devam edecektir." AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN