Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın sözleşmesi feshedildi

Trabzonspor'da Ünal Karaman'ın sözleşmesi feshedildi

Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösterilen Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman ile yollar ayrıldı. Deneyimli teknik adam, bordo-mavili kulüple karşılıklı anlaşarak takıma veda etti. Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Hocamız ayrılmayı kafasına koymuş. Karara saygı duymak lazım, bundan ötesi zarar verir. Yönetimsel bir yanlış varsa sorumlusu benim" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman'ın sözleşmesi, karşılıklı anlaşarak feshedildi.

KAP BİLDİRİMİ YAPILDI

Süper Lig'in ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Trabzonspor'da beklenen ayrılık yaşandı. Bordo-mavili takımda Ünal Karaman ile yolların ayrıldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirildi. 53 yaşındaki teknik adam, Haziran 2018'den beri Trabzonspor'un teknik patronluğunu yapıyordu.

"İLERİYE DÖNÜK MAAŞLARI ÖDENDİ"

Trabzonspor Kulübü'nden KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz ile Teknik Direktör Ünal Karaman arasındaki 07.06.2019 başlangıç ve 31.05.2021 bitiş tarihli teknik adam sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir.

Buna göre, Ünal Karaman'a, bu sezon sonuna kadarki altı aylık dönemde (01.12.2019-31.05.2020) doğacak olan 2.250.000.-TL tutarındaki ileriye dönük tüm maaşları ödenmiştir.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK?

Bordo-mavililerde teknik direktörlük görevi için Erol Bulut'un adı geçiyor. Ünal Karaman'ın ayrılık kararına tepki gösteren Trabzonsporlu taraftarlar, dün akşam destek gösterisinde bulunmuştu.

19-12/30/encafh5xuaizzmf.jpg

"BUNDAN ÖTESİ ZARAR VERİR"

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Geldiğimiz noktada, her iki tarafın kararına da saygı duymak hepimizin görevi. Bundan sonrası zarar vermekten öteye gitmez" ifadelerini kullandı.

"YÖNETİMSEL YANLIŞIN SORUMLUSU BENİM"

Ağaoğlu, "Konyaspor maçı sonrasında, özellikle 4-5 haftalık futboldan memnun olmadığımı, göze hoş gelmeyen bir futbol ortaya koyan Trabzonspor olduğunu söyledim. Ben öz eleştiri yaptım, anladığım kadarıyla sayın hocamız eleştiriyi kendi üzerine almış. Hoca ile ilgili puan kaybettiğimiz maçlar sonrasında eleştiriler yapıldığında, kulüpte yaşanan her türlü olumsuzluğun tek sorumlusu benim dedim. Yanlış taktiğin de, pas hatasının da, yönetimsel yanlışın da sorumlusu benim dedim.

"HOCAMIZ AYRILMAYI KAFASINA KOYMUŞ"

Beni yemeye çalışanların boğazına takılırım gibi ifadeler kullandı hocamız. Gelmiş olduğumuz noktada, ayrılmayı kafasına koymuş, bu yönde düşünce oluşmuş kendisinde. Dün akşam üstü yapmış olduğumuz görüşmede de bunu ifade etmiş. Hiç kimsenin, hiçbir şekilde endişesi olmasın. Belki biraz daha yükümüz ağırlaşacak ama bu camianın sırtımıza yüklediği görevin bilinci ve sorumluluğu ile bu kulübü çok daha iyi yerlere taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN