TRT, 'Anıtkabir hatasını' koronavirüse bağladı

TRT, 'Anıtkabir hatasını' koronavirüse bağladı

Canlı yayın hatalarıyla gündemden düşmeyen TRT, bu kez Anıtkabir yerine “Atanıtkabir” yazdı. Kurumdan yapılan açıklamada, hataların sebebi koronavirüse bağlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle Anıtkabir’de yapılan töreni ekranlarına taşıyan TRT Haber, bir kez daha KJ hatası yaptı. Sosyal medyada büyük tepki çeken olayın ardından, kurumdan açıklama geldi. Anıtkabir yerine “Atanıtkabir” yazan TRT’den hataya ilişkin yapılan açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan zorunlu çalışma yöntemleri” denildi.   

Daha önce pek çok kez altyazı hatası yapan TRT, geçmişteki hataların faturasını çalışanlarına kesmişti. 

Geçtiğimiz hafta Karabağ’da yaşanan çatışmalarla ilgili yapılan bir yayında “Azerbaycan Sivillere Saldırıyor” şeklinde altyazının ekranda çıkması üzerine kurum büyük tepki çekmişti.  

Konuyla ilgili Twitter’dan bir açıklama yapan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, “İlgili personelin sözleşmesi feshedilmiş ve işine son verilmiştir. Olay, devletin ilgili birimleriyle de irtibatlı bir şekilde çok boyutlu soruşturulmaktadır” ifadelerini kullanmıştı. 

TRT, “Anıtkabir hatasıyla” ilgili daha yumuşak bir açıklama yapmayı tercih etti. 

“HATANIN NEDENİ KORONA SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMA YÖNTEMİ” 

Hatanın 14 saniye sürdüğünün ve ivedilikle düzeltildiğinin belirtildiği açıklamada, hatanın kaynağı şöyle anlatıldı:

Çok aşamalı kontrollere rağmen, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan zorunlu çalışma yöntemleri nedeniyle bu tür hatalar maalesef sayıca artmıştır.

Hızlı yayıncılık refleksiyle yapılan bu hatadan ötürü üzüntülerimizi paylaşıyor ve tüm izleyicilerimizden özür diliyoruz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN