TRT'de FETÖ uyarısı yapan dekana kötü haber

TRT'de FETÖ uyarısı yapan dekana kötü haber

15 Temmuz'un yıl dönümünde TRT'deki bir programda "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem" diyen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse görevinden alındı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Köse, bu sene 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümünde özel yayın yapan TRT'de konuk olduğu programda, FETÖ benzeri dinsel örgütlenmelerle alakalı dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

Prof. Dr. Ali Köse, "Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem” demişti.

Prof. Dr. Ali Köse'nin TRT'de yaptığı konuşmanın ardından, bazı cemaatlerin Köse'nin dekanlık görevinden alınması için çaba gösterdiği medyaya yansımıştı.

DEKANLIK GÖREVİNDEN AYRILDI

Prof. Dr Köse'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, fakültede dün itibariyle dekanlık koltuğunun da değiştiği öğrenildi. Köse yerini, fakültenin bir diğer hocası Prof. Dr. İsmail Safa’ya bıraktı.

Köse Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “YENİ DEKANIMIZ Marmara İlahiyat'ın yeni dekanı Prof. Dr. İsmail Safa Üstün kardeşimdir. Yıllardır beraber çalıştığımız İsmail Safa hocamızın başarılı olacağına inancım tamdır. Bundan böyle şahsıma tevdi edeceği her türlü görev vazifemdir. Ne mutlu Marmara İlahiyatlıyım diyene” ifadelerini paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN