Trump, Beyaz Saray'da çalışacağı ilk isimleri seçti

Trump, Beyaz Saray'da çalışacağı ilk isimleri seçti

ABD'de başkanlığa seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü'ne Cumhuriyetçilerin tanınmış isimlerinden Reince Priebus'u atamasının "kurulu düzen"e ilk tavizi olduğu değerlendiriliyor.

ABD'de başkanlığa seçilen Cumhuriyetçi Partili Donald Trump, Beyaz Saray’da önemli görevlere atayacağı ilk isimleri açıklamaya başladı. Trump'ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü'ne Cumhuriyetçilerin tanınmış isimlerinden Reince Priebus'u atamasının "kurulu düzen"e ilk tavizi olduğu iddia ediliyor.

Trump'ın, Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi Başkanı Reince Priebus'u Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü'ne atama kararının altında seçim kampanyasında tam destek göremediği partisindeki muhalifleri yanına çekmek amacı olduğu yorumları da yapılıyor.

KLASİK ÇİZGİDEN ŞAŞMADI

Cumhuriyetçilerin klasik çizgisini temsil eden 44 yaşındaki Priebus, Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'ndeki etkinliğiyle biliniyor. Trump zafer konuşmasında da Priebusû sahneye davet etmiş ve "O bir yıldız" ifadesini kullanmıştı. Bir başka kilit rolü ise Stephen K. Bannon üstlenecek. Breitbart News editörü ve Trump'ın seçim kampanyasının başkanı Bannon, Beyaz Saray'da Baş Stratejist ve üst düzey danışman olarak görev yapacak. Bannon eleştirmenlerinin radikal saydığı sağ muhafazakâr görüşlü bir ‘siyasi amatör' olarak vasıflandırılıyor. Trump ise yaptığı açıklamada Priebus ve Bannon'un seçim zaferinde önemli payı bulunan yüksek nitelikli kişiler olduklarını ve onların yardımıyla ‘yeniden büyük Amerika'yı yaratmaya çalışacağını' söyledi.

Priebus ise kendisine Beyaz Saray'da görev verilmesi nedeniyle teşekkür ettiği konuşmasında "Herkes için çalışır bir ekonomi yaratma, sınırlarımızı koruma, Obamacare'i yürülükten kaldırma ve radikal İslamcı terörizmi yok etme konularında hizmet etme şansını verdiği için Trump'a teşekkür ederim" dedi.

ÇOK DİKKATLİ OL AMERİKA

Bannon ve Priebus'a Beyaz Saray'da görev verilmesi sonrası en sert eleştirilerden biri de Cumhuriyetçi cepheden geldi. Trump'ın başkan aday adayı iken rakibi olan Ohio Valisi John Kasich'in üst düzey stratejisti John Weaver, Twitter'dan hesabından "Irkçı, faşist aşırı sağ Oval Ofis'in hemen yakınında temsil ediliyor. Çok dikkatli ol Amerika" diye yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN