Trump: Erdoğan'la görüşme uzun ve zorlu olacak

Trump: Erdoğan'la görüşme uzun ve zorlu olacak

ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da bir araya geldi. Trump Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı. İki lider daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Trump, Erdoğan'ın "Nokta koyacağız" dediği zirve için "Uzun ve zorlu bir görüşme olacak" nitelemesinde bulundu. Tarihi görüşme, başta YPG'ye Washington yönetiminin verdiği destek ve Fethullah Gülen'in iadesi gibi konular olmak üzere iki ülke ilişkileri için tarihi öneme sahip.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında karşıladı...

Trump ve Erdoğan daha sonra Beyaza Saray'da bir araya geldi. ABD Başkanı ABD Başkanı Trump görüşme öncesinde yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada ağırlamak büyük bir onur. Kendisiyle zorlu ve uzun bir görüşme olacak. Görüşmelerin başarılı olacağını düşünüyorum. Türkiye ile başarlı ve güçlü ilişkilerimiz var" dedi. 

17-05/16/c_9nakjuaaetxvv.jpg

Trump, bir gazetecinin YPG ile ilgili sorusuna cevap vermedi. İki lider kısa açıklamanın ardından öğle yemeğine geçti. 

17-05/16/591b2fc018c77329d427c8d4.jpg

NOTLAR

ABD’nin YPG'ye ağır silah verme kararı, Suriye, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gibi başlıların ele alınacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki kritik görüşme Türkiye saati ile 19:40'da başladı. 

17-05/16/591b2ef60f25443d98c02111.jpg

BİRLİKTE ÖĞLE YEMEĞİ YİYECEKLER

Beyaz Saray’ın karşısındaki, yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Blair House’da kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan Beyaz Saray’a geçecek ve ABD Başkanı Trump tarafından karşılanacak.

17-05/16/591b2ce60f25443d98c020da-1494954002.jpg

Erdoğan, Roosevelt Salonu’nda, şeref defterini imzaladıktan sonra, Trump ile 20 dakika sürmesi öngörülen baş başa bir görüşme yapacak. Ardından iki lider yine Rooosevelt Salonu’nda ortak basın açıklaması yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle yemeğine de Beyaz Saray’da Trump ile birlikte yiyecek. 

17-05/16/6978239.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray programının ardından, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’ne geçecek ve burada ABD’li kanaat önderlerini kabul edecek. Daha sonra elçiliğin Balo Salonu’nda, ABD’nin önde gelen şirketlerinin CEO’larını ve fon yöneticilerini kabul edecek. İki günlük Washington programını Salı akşamı tamamlayacak olan Erdoğan’ın Türkiye saati ile 03:15’te, Washington Askeri Hava Üssü’nden, Türkiye’ye hareket etmesi öngörülüyor.

Merakla beklenen Erdoğan'ın Trump ile görüşmesi ABD basınında geniş yer buldu .Washington Post gazetesi başyazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a 'kabul edilmesi zor bir talep listesiyle geldiğini' savundu.  Foreign Policy dergisi de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin silahlandırılması ve Fethullah Gülen'in sınır dışı edilmesi talebini yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN