Trump, Fas ve İsrail'in 'tam diplomatik ilişkide' anlaştığını duyurdu

Trump, Fas ve İsrail'in 'tam diplomatik ilişkide' anlaştığını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Batı Sahra'da Fas'ın hakimiyetini tanıdıklarını ve İsrail ile tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya varıldığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Batı Sahra üzerinde Fas'ın hakimiyetini tanıdığımız bir bildiri imzaladım” ifadelerini kullandı.  

Fas'ın ciddi, güvenilir ve gerçekçi özerklik teklifinin kalıcı barış ve refah için tek kalıcı çözüm olduğunu savunan Trump, bu adımın sebebini Fas'ın 1777'de ABD'yi tanıması olarak gösterdi.  

Bugün başka bir "tarihi adım" attıklarını da ifade eden ABD Başkanı, "İki muhteşem dostumuz İsrail ve Fas Krallığı, tam diplomatik ilişki kurulması için anlaşmaya vardı. Bu Orta Doğu'da barış için büyük bir atılım" açıklamasında bulundu.  

fas.jpg

NETANYAHU: DİREKT UÇUŞLAR BAŞLIYOR 

Sputnik’in haberine göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fas Krallığı ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde alınan karara ilişkin açıklama yaptı.  

 Fas Kralı 6. Muhammed'e 'tarihi karar' için teşekkür eden Netanyahu, İsrail ve Fas halklarının 'modern dönemde sıcak bir ilişki içinde olduğunu' söyledi.  

Açıklamasında, iki ülke arasındaki irtibat bürolarının hızla faaliyete geçirileceği bilgisini veren İsrail Başbakanı, "Tam diplomatik ilişkiler kurmak için olabildiğince hızlı çalışacağız" dedi. 

Netanyahu açıklamasında ülkeler arasında direkt uçuşların da başlatılacağını duyurarak, 'iki ülke arasındaki barış köprüsüne daha sağlam bir temel oluşturacaklarını' dile getirdi. 

TRUMP: SIRADA BEKLEYEN 5 ÜLKE VAR

Dada önce İsrail ile Sudan ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyuran Trump, iki ülkenin barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirme konusunda anlaştığını söylemişti. 

Trump ayrıca, İsrail ile barış yapmak için bekleyen en az 5 ülke daha olduğunu iddia ederek, bu ülkelerden birinin de Suudi Arabistan olduğunu belirtmişti.  

BAE VE BAHREYN DE İSRAİL İLE ANLAŞTI 

15 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'da, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve İsrail arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı. 

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn'in başkenti Manama'da tarihi anlar yaşandığı ve iki ülke arasında kapsamlı diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik ortak mutabakat imzalandığı belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN