Trump: Suriye'de baş kesen 2 DEAŞ militanını gözetim altına aldık

Trump: Suriye'de baş kesen 2 DEAŞ militanını gözetim altına aldık

ABD, YPG kontrolündeki Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanını hapishaneden çıkarıp gözetim altına aldığını duyurdu. Trump "Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü" dedi.

ABD, Suriye'de YPG/PKK kontrolündeki Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanının gözetim altına alındığını açıkladı.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD'li gazeteci James Foley'nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey adlı 2 İngiliz DEAŞ militanı, El-Hol Kampı'ndan çıkarılıp ülke dışına transfer edildi.

'IRAK'A GÖTÜRÜLDÜLER' İDDİASI

ABD'li yetkililer 'Beatles' lakaplı DEAŞ militanlarının nereye götürüldüğü bilgisini paylaşmazken, Washington Post gazetesi 2 teröristin Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti.

19-10/10/terorist.jpg

Haberde, ABD'nin 2 teröristi Amerika'da yargılamak istediği ancak militanlardan birisinin ailesinin İngiliz hükümetine oğullarının ABD'ye gönderilmeden İngiltere'de yargılanması için açtığı dava nedeniyle teröristlerin transferlerinin yapılamadığı belirtildi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

DAEŞ'li militanlara ilişkin Twitter'dan açıklama yapan ABD Başkanı Trump "Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolu kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN