Trump Twitter'dan açıkladı: Otomatik silah aparatları artık yasak

Trump Twitter'dan açıkladı: Otomatik silah aparatları artık yasak

ABD'de yarı otomatik silahların otomatik silahlara dönüştürülmesini sağlayan aparatların kullanımı yasaklandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu çalışma için Adalet Bakanlığını görevlendirdiğini belirtti. Trump, açıklamasında, "Obama yönetimi bu aparatları yasal hale  getirmişti. Kötü fikir. Söz verdiğim gibi bugün Adalet Bakanlığı bu aparatların  yasaklanması konusunda açıklamasını yapacak. Yasal silahları yasa dışı otomatik  silahlara dönüştüren tüm aparatları yasaklayacağız." ifadelerini kullandı.

YASAKLAMA AÇIKLAMASI YAPTILAR

Trump'ın açıklamasından kısa süre sonra yazılı açıklama yapan ABD  Adalet Bakanı Jeff Sessions da söz konusu aparatların kullanımını yasaklayan  düzenlemeyi yaptıklarını ifade etti. Buna göre yarı otomatik silahların tam otomatik silahlara  dönüştürülmesine imkan veren tüm aparatlar "tam otomatik silah parçası" sayılacak  ve satışı yasak olacak.

ABD'de 1986 yılından bu yana otomatik silahların kullanımı yasak iken,  2010 yılında Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ATF) yarı  otomatik silahların tam otomatik silaha dönüştürülmesini sağlayan aparatları  "yarı otomatik silahların parçası" kabul ederek bunların kullanımını yasal hale  getirmişti. ABD'de 1 Ekim 2017'de Las Vegas kentindeki bir konser alanına silahlı  saldırı düzenleyen Stephen Paddock adlı Amerikan vatandaşı 58 kişinin ölümüne  neden olmuş, bu olay ABD'nin en kanlı toplu silahlı saldırısı olarak kayıtlara  geçmişti. Paddock'un, saldırıda, aparatlarla otomatik silaha dönüştürülmüş  birçok tüfek kullanmış olması kamuoyunda tartışmalara neden olmuş, birçok kesim  bu aparatların yasaklanması için Trump yönetimi üzerinde baskı kurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN