Trump'ın açıklamaları İran'ı kızdırdı: Daha sert bir intikam alacağız

Trump'ın açıklamaları İran'ı kızdırdı: Daha sert bir intikam alacağız

İran Genelkurmay Başkanlığı Güvenlik Dairesi Başkanı Iraki, ABD üslerini füze ile vuran İran'ın "yakında daha sert bir intikam" alacağını söyledi.

İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat'ta öldürülmesine, Irak'taki Amerikan üslerine füze saldırısıyla misille yapan İran'dan yeni açıklama geldi. 

Tasnim Haber Ajansı'na göre, İsfahan'ın Erdistan ilçesinde konuşan İran Genelkurmay Başkanlığı Güvenlik Dairesi Başkanı Abdullah Iraki, "Devrim Muhafızları Ordusu, lider Ayetullah Ali Hamaney'in pazılarından biridir ve yakın gelecekte düşmandan (ABD) daha sert bir intikam alacak" dedi.

Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Yahya Rahim Safevi de, Kasım Süleymani'ye düzenlenen saldırının "CIA ve Mossad iş birliğiyle" gerçekleştiğini belirtti.

Tebriz'deki Aşura Devrim Muhafızları Kışlası'ndaki konuşmasında Safevi, "Uluslararası terör istihbarat şebekeleri CIA ve Mossad, yanlış bir hesap yaparak bu cinayeti gerçekleştirdiler." ifadesini kullandı.

AÇIKLAMANIN TRUMP'IN KONUŞMASINDAN SONRA YAPILMASI DİKKAT ÇEKTİ

Iraki'nin ve Safevi'nin Tasnim haber ajansında yer alan açıklaması, ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşamki açıklamalarından sonra yapıldı.

Geçen hafta Cuma günü İranlı bir generali öldüren hava saldırısı için talimat veren Trump, dün de İran'ın ABD üslerine yaptığı misillemede ABD askerlerinin zarar görmediğini ifade ederek Tahran'ın "saldırgan tutumundan vazgeçiyor" gözüktüğünü ifade etmişti.

Tasnim'de yer alan başka bir haberde ise, Devrim Muhafızları'nın ikinci en kıdemli yetkilisi olan Ali Fadavi, ABD hedeflerine füze saldırısının İran'ın askeri gücünün bir göstergesi olduğunu ifade ederek, ABD askeri birliklerinin "elleri kolları bağlı kaldı" dedi.

Dünyayı alarma geçiren saldırının ardından İran devlet telvizyonu füzelerin hedefi olan üslerdeki 80 ABD askerinin öldüğünü iddia etmişti.

ZARİF "ORANTILI BİR KARŞILIK VERDİK" DEMİŞTİ

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif İran topraklarından ateşlenen füzelerle Irak’taki iki üssün hedef alınmasının ardından açıklama dün bir açıklama yapmıştı. Daha önceki açıklamasında İran’ın orantılı bir karşılık vereceğini belirten Zarif dünkü açıklamasında ise , İran’ın Irak’taki üsleri balistik füzelerle vurmasını “savunma amaçlı orantılı tedbirler” olarak nitelendirdi. Zarif Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “İran BM Tüzüğü’nün 51. Maddesi altında kendini savunma bağlamında orantılı tedbirleri hayata geçirdi ve tamamladı. Gerilimi tırmandırmayı ya da savaş istemiyoruz ama her türlü saldırıya karşı da kendimizi savunuruz” ifadesini kullandı.  

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN