Trump'ın danışmanı Bolton'ın Ankara temasları başladı

Trump'ın danışmanı Bolton'ın Ankara temasları başladı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Ankara'daki kritik toplantının 2 saati aşkın sürdüğü öğrenildi.

ABD heyeti Ankara'daki temaslarına başladı, kritik görüşmelerin ilki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile gerçekleştirildi.

İLK GÖRÜŞME İKİ SAAT SÜRDÜ

Beştepe'de gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat 10 dakika süren görüşmede Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çekik ve diğer delegasyon üyeleri, ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Suriye Angajmanı Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer delegasyon üyeleri hazır bulundu.

BOLTON AKAR'LA DA BİR ARAYA GELECEK

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de, mevkidaşı Joseph Dunford ile bir araya gelecek. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Bolton, James Jeffrey, Joseph Dunford'dan oluşan heyeti makamında kabul edecek.

ABD heyeti, Suriye'den çekilme kararına ilişkin süreç ve esaslar hakkında Türkiye'yi bilgilendirecek. Bu çerçevede Türkiye'nin terör örgütü YPG'ye verilen silahların geri alınmasına yönelik beklentisi ve ABD askerlerinin çekildiği alanların rejim güçleri tarafından kontrol altına alınmaması konusunda hassasiyet dile getirilecek.

Görüşmelerde sadece Fırat'ın doğusu değil, DAEŞ'le mücadele de gündemde olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN