Trump'tan İsrail'e destek mesajı

Trump'tan İsrail'e destek mesajı

BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Filistin'deki işgalleri ve yerleşim yerleri ile ilgili kararından sonra ABD Başkanı Trump şaşırtan açıklamalarda bulundu. Trump, Twitter hesabı üzerinden '20 Ocak'tan sonra her şey değişecek' mesajı verdi.

BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini ve yeni yerleşim planını 'derhal durdurması' kararını onaylamasının ardından açıklama yapan ABD'nin yeni Başkanı Trump söz konusu kararı eleştirdi. Yenişafak'ta yer alan habere göre oylama öncesinde Obama yönetimini karar tasarısını veto etmeye çağıran ve darbeci Abdülfettah El Sisi'yi bizzat arayarak oylamayı ertelemesini isteyen Trump, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı onaylamasından sonra sosyal medya hesabı twitter üzerinden, "20 Ocak'tan sonra BM'de her şey farklı olacak" mesajını paylaştı. 

Obama yönetiminin de karar oylamasında 'çekimser' kalması tasarının Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesini sağladı. Daha önce İsrail'in Filistin'deki işgali ile ilgili bütün kararları veto eden ABD, ilk kez İsrail aleyhine bir kararın geçmesini 'çekimser' kalarak onayladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN