Trump'tan kısa, net, geç ve sert paylaşım: Fidel Castro öldü!

Trump'tan kısa, net, geç ve sert paylaşım: Fidel Castro öldü!

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümünden saatler sonra ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Twitter hesabından 'Fidel Castro öldü!' yazdı. Trump ikinci bir açıklama yaparak Castro için "O, zalim bir diktatördü" ifadelerini kullandı.

90 yaşında yaşamını kaybeden Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ardından dünya liderlerinden taziye mesajları geldi. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Castro'nun ölümünden saatler sonra twitter'dan 'Fidel Castro öldü!' yazması dikkat çekti.

Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro 90 yaşında yaşamını yitirdi. Efsanevi liderin ölümüne dünya liderlerinden açıklamalar gelmeye başladı. Bu açıklamalardan en ilginci ise ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'tan oldu.

16-11/26/1-1480168797.jpg

Trump, Türkiye saati ile 16.10'da 'Fidel Castro öldü!' yazdı. 

Sosyal medya kullanıcıları ise 'yeni mi uyandın?', 'çok yavaşsın' gibi yorumlarla Trump'ın geç gelen tweeti ile dalga geçti.

TRUMP'TAN İKİNCİ AÇIKLAMA: ZALİM BİR DİKTATÖRDÜ

ABD'nin yeni başkanı seçilen milyarder işadamı Donald Trump, dün gece hayatını kaybeden Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro için "O, zalim bir diktatördü. Umarım Küba halkı artık onun etkisinden kurtularak geleceğe daha özgür bir pencereden bakabilir" ifadelerini kullandı.

Trump seçim kampanyasında, selefi Barack Obama'nın Küba'yla ilişkilerin normalleşmesi yönünde attığı adımları geri çekeceğini söylemişti.

OBAMA'DAN TAZİYE MESAJI

ABD Başkanı Barack Obama, Fidel Castro’nun vefatı nedeniyle ailesi ve Küba halkı için bir taziye mesajı yayımladı.

"Fidel Castro'nun vefat ettiği bu zamanda, Küba halkına dostluk elimizi uzatıyoruz." ifadesini kullanan Obama, adadaki ve ABD’deki Kübalıların, hayatlarında birçok değişikliğe neden olan Fidel Castro’ya karşı güçlü duygular beslediklerini belirtti.

Obama, "Bu tek bireyin, insanlar ve onun etrafındaki dünya üzerindeki muazzam etkisini tarih kaydedecek ve değerlendirecek." açıklamasında bulundu.

"KÜBA HALKI BİLMELİ Kİ...

Yaklaşık 60 yıldır ABD ile Küba arasındaki ilişkilerde uyuşmazlıklar ve siyasi anlaşmazlıkları hatırlatan Obama, başkanlığı döneminde geçmişi arkalarında bırakmak için çok çalıştıklarını kaydetti.

ABD Başkanı Obama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Fidel Castro’nun ailesine taziyelerimizi iletiyoruz. Düşüncelerimiz ve dualarımız Küba halkıyla beraber. İlerleyen günlerde, onlar geçmişi hatırlayacağı gibi geleceğe de bakacaklar. Onlar bunu yaparken, Küba halkı bilmeli ki ABD’de bir dostları ve partnerleri var."

İLK AÇIKLAMA MEKSİKA'DAN

Castro'nun yaşamını yitirmesi hakkında liderler arasından ilk açıklama Meksika'dan geldi.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Küba devrimi lideri ve 20. yüzyılın simgesel referansı Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle yastayım" dedi.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Castro'nun ölümünün ardından taziye mesajı yayınladı. Maduro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada " Granma'nın Meksika'dan ayrılmasından 60 yıl sonra, Fidel yaşam için mücadele eden ölümsüzlerin arasına katıldı. Daima zafere doğru" dedi. Maduro Twitter hesabından eski Venezülla Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Castro'nun beraber çektirdikleri fotoğrafları da yayınladı.

RUSYA'DAN TAZİYE

Küba'nın en önemli müttefikleri arasında başı çeken Rusya'dan taziye mesajı geldi.

Rusya lideri Vladimir Putin, mevkidaşı Raul Castro'ya gönderdiği mektupta, "Küba Devrimi'nin lideri, ağabeyiniz Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu olağanüstü devlet adamının adı haklı olarak modern dünya tarihinde bir dönemin simgesi olarak görülüyor" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN