Trump’tan Pentagon'da kritik atamalar

Trump’tan Pentagon'da kritik atamalar

Seçimlerdeki yenilgiyi kabullenemeyen Trump’ın Pentagon'da güvenlik ve istihbaratta kilit konumda olan isimleri görevden alacağı iddia edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'i görevden almasının ardından kendisine yakın isimleri Pentagon'da önemli pozisyonlara getiriyor. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimleri Demokrat Joe Biden'a karşı kaybeden ve birçok eyaletteki sonuçlara itiraz eden Trump, güvenlik bürokrasisinden kritik isimleri görevden alacağı ileri sürüldü. İddiaya göre, Twitter hesabı üzerinden Savunma Bakanını görevden aldığını duyuran Trump’ın yeni hamlesi, CIA ve FBI direktörlerini de görevden almak olacak. 

Öte yandan Trump'ın Pentagon'da kritik pozisyonlara kendiyle oldukça yakın çalışan isimleri ataması dikkati çekiyor. Esper'in görevden alınması ile Savunma Bakanlığı Güvenlik Politikalarından Sorumlu Müsteşar Vekili James Anderson'ın da istifa ettiği bildirildi. 

PENTAGON’DA ÜST DÜZEY İSTİFA İDDİALARI  

Anderson'dan sonra Pentagon'da birçok üst düzey yetkilinin de istifa etmesi bekleniyor. Trump'ın daha önce Savunma Bakanlığı Güvenlik Politikaları Müsteşarlığı için aday gösterilip "İslam karşıtı paylaşımları" ve "eski Başkan Barack Obama'yı terörist olarak nitelemesinden" dolayı Senato tarafından onaylanmayan emekli Tuğgeneral Anthony Tata'yı aynı göreve vekaleten getirdiği bildirildi. 

Tata, görevi vekaleten yürüteceği için Senato onayına gerek duymayacak. Trump Savunma Bakanlığı'na vekaleten Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Christopher Miller'ı atarken, Pentagon'da istifalar ve atamalar ilerleyen saatlerde de sürdü. 

GÜVENLİK VE İSTİHBARATTA YENİ ATAMALAR  

Savunma Bakanlığı Güvenlik ve İstihbarat Müsteşarı Joseph Kernan ile Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Jen Stewart'ın da istifa ettiği belirtildi. Trump Kernan'ın yerine Özel Operasyonlar ve Düşük Yoğunluklu Çatışma Müsteşar Vekili Ezra Cohen-Watnick'i, Stewart'ın yerine ise Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi görevlilerinden Kash Patel'i getirdi. 

DEĞİŞİKLİKLER SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİ  

Pentagon'da yapılan bu değişiklikler ile CIA ve FBI'da yapılması beklenenlerin, Donald Trump'ın seçim sonuçlarına ilişkin başlattığı yasal süreçle ilgili olduğu ileri sürülüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN