‘Truva Savaşı’nın devam hikayesi Tayland’da çekildi

‘Truva Savaşı’nın devam hikayesi Tayland’da çekildi

Yönetmen Tekin Girgin’in yönettiği birkaç filmi izleyen yapımcı şirket kendisinden ‘Truva 2’yi çekmesini istedi. Girgin “Bir Türkiye vatandaşı olarak, Hollywood stüdyolarından yönetmenlik teklifi almak gurur verici. ‘Truva 2’ filminin senaryosu Homeros’un şiirlerinden yola çıkılarak yazıldı. Çekimleri ise Tayland’da yapıldı” diyor.

ERKUT TEZERDİ / KARAR RÖPORTAJ

Başrollerini Brad Pitt, Orlando Bloom ve Eric Bana’nın paylaştığı 2004 yapımı Truva filminin devam hikayesi farklı bir stüdyoda Ağrılı yönetmen Tekin Girgin’e emanet. 2013’te ‘Here’s Johnny’ adlı filmiyle Los Angeles Film Festivali’nde ödül kazanan Girgin kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam ediyor.

Girgin’in çektiği filmlerini izleyen The Asylum Studio, kendisine ‘Troy 2’ filminin yönetmenliğini teklif etti. Bunun ardından da yapımın çekimlerine Tayland’da başlandı. Film, Homeros’un şiirlerinden uyarlandı. Yunanlıları katleden İthaka Kralı Odysseus’un büyük savaşını anlatıyor. Tekin Girgin’le Hollywood macerasını ve yeni filmini konuştuk.

HAYALLERİNİN PEŞİNDE

Yurt dışında iş yapmaya nasıl karar verdiniz?

Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik Tasarım Bölümü’nde okuyordum. Okulun son dönemindeyken ne olacağım hiç belli değildi, bu da benim için büyük sıkıntıydı. İdeallerim vardı ve bunları gerçekleştirmek için, şartların müsait olacağı bir yere gitmeyi tercih ettim. Amerika’yı mesleğimi icra edebileceğim tek yer olarak gördüm. Hayallerimin peşinden gittim.

16-10/31/safdgd.jpg

Kimlerle çalıştınız? Ünlü yapımcılar ve yönetmenlerle iletişim halinde misiniz?

Her projede değişik, aktör, yapımcı ve yazarlarla çalışıyorum. Eva Longoria ve Altın Küre ödüllü Christian Slater gibi bircok önemli kişiyle aynı projede yer aldım. Martin Scorsese, Guillermo Del Toro, Quentin Tarantino ve Christopher Nolan gibi yönetmenlerle de fikir alışverişinde bulunuyorum.

DESTANDAN UYARLANDI

‘Truva 2’ye nasıl dahil oldunuz?

The Asylum Studio’nun iki filminde sanat yönetmenliği yapmıştım. Çalıştığım yönetmenlerden Mark Atkins’e çektiğim filmleri izlettim. Çok beğendi, beni stüdyoya tavsiye etti. The Asylum CEO'suyla bir araya geldik. Bana ‘Troy 2’ filminin senaryosunu gönderdi. Bir Türkiye vatandaşı olarak, Hollywood stüdyolarından yönetmenlik teklifi almak gurur verici. Filmin çekimlerini Tayland’da gerçekleştirdik. Yeni bitti. Fakat özel efekt gibi belirli aşamaları hala tamamlanmış değil. Film 2017’de izleyiciyle buluşacak. Senaryosu Homeros’un şiirlerinden yola çıkılarak yazıldı. Yunanlıları katleden İthaka Kralı Odysseus’un savaşını anlatıyor. Oyuncular arasında Lara Heller, Dylan Vox, Daniel Whyte var.

TÜRKİYE’DE ÜNLÜ OLMANIZ BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ

Sizce Türkiye’den yönetmenler veya oyuncular Hollywood’ta neden çalışmıyor?

Türkiye’den çok sayıda yazar, senarist ve yönetmen geliyor. Gelir gelmez hemen meşhur olacaklarını zannediyorlar. Fakat, geri donmek zorunda kalıyorlar.  Kimse sizin Türkiye’de önemli bir yönetmen veya oyuncu olmanızla ilgilenmiyor. Dil ve kültüre hakim olmak çok önemli.

HOLLYWOOD BÜYÜK BİR TİCARETHANE

Kültüre hakimiyet ve dil bilmenin yanında başka ne gerekli?

Birkaç yeteneğiniz olmalı. Sadece teknik kısmı bilmek yetmez. Her konuda profesyonel davranmalısınız. Kim işi daha iyi yapacak ve daha iyi para kazandıracaksa o tercih edilir. Sonuçta Hollywood’u bir ticarethane olarak düşünmek gerekiyor. En küçük bir Hollywood projesi bütcesi bile Türkiydeki büyük bir film projesi kadardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN