TSK: 1 terörist ve 7 işbirlikçi yakalandı

TSK: 1 terörist ve 7 işbirlikçi yakalandı

TSK, terörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlarda, 1 terörist ve 7 işbirlikçinin yakalandığını, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

TSK, 08 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen yurt içi olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Diyarbakır/Dicle’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen 7 ayrı sığınak içerisinde 50 kilogram amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı, 9 tüp ve çok miktarda gıda malzemesinin ele geçirildiği bildirildi. Diyarbakır/Hazro’da, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik icra edilen operasyonda, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 tabanca ele geçirildiği, bölücü terör örgütü iş birlikçisi 7 şahısın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Şırnak Silopi’de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında ise 19 el yapımı patlayıcı, 22 kilogram TNT, 9 kilogram A4 patlayıcı madde, 100 fünye ve 462 kalaşnikof piyade tüfeği fişeğinin ele geçirildiği kaydedildi.

Ayrıca Muş’un Malazgirt ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist yakalandı.

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN