TSK PYD'yi Halep'te vurdu: 29 terörist öldü

TSK PYD'yi Halep'te vurdu: 29 terörist öldü

TSK'nın terör örgütü PYD'yi Halep'in Azez İlçesi'nde vurması sonucu 29 terörist öldü. Angajman kuralları çerçevesinde Fırtına obüsleri top atışlarını sürdürdü. Teröristlerin bazı mevzileri bırakıp kaçtıkları bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerinin Fırtına obüsleriyle vurmasında 29 PYD militanının öldüğü bildirildi.

Türkmen komutan açıkladı

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetu'ş Şamiye'nin Azez'deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı yaptığı açıklamada, Kilis sınır hattında konuşlanan birliklerin Fırtına obüsleriyle Azez'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği top atışları sırasında çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

29 terörist öldürüldü

Azez'e bağlı Minniğ köyü ve yakınındaki havaalının kontrolünü eline geçiren PYD güçlerine yönelik saldırıda 10, Maranas köyü civarındaki mevzilerde 12 ve Meryemin köyünde de 7 olmak üzere 29 kişinin öldüğünü aktaran Karslı, ''TSK'nın Suriye'deki PYD hedeflerine yönelik top atışları halen devam ediyor'' diye konuştu.

PYD'liler çekildi

Kendi istihbarat kaynaklarından edindikleri bilgilere göre, TSK'nın top atışlarından olumsuz etkilenen PYD güçlerinin Minniğ köyü havaalanı ve Maranas köyü civarındaki bazı mevzileri boşaltıp geri çekildiklerini, bazı mevzileri de güçlendirdikleri ve toparlanma halinde olduklarını kaydetti.

Top atışları sürüyor

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti. Bugün, öğlen saatlerinde Suriye'ye yönelik başlatılan top atışları ise halen sürüyor.

HALEP/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN