TÜİK'e göre ekonomik güven endeksi son 3 yılın zirvesinde

TÜİK'e göre ekonomik güven endeksi son 3 yılın zirvesinde

Mart ayının Ekonomik Güven Endeksi verisini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3,3 oranında artarak 98,9'a çıktığını belirtti. İnşaat sektöründeki güven endeksi ise yüzde 4,0 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı mart ayı Ekonomik Güven Endeksi verisini açıkladı. Açıklamaya göre ekonomik güven endeksi Şubat ayında 95,8 oranındayken Mart ayında yüzde 3,3 oranında artarak 98,9'a çıktı. tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki artış ekonomik güven endeksindeki artışa yansıdı.

Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Mart ayında yüzde 2,5 oranında artarak 86,7 değerini, reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 oranında artarak 110,2 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 5,1 oranında artarak 105,5 değerini, perakende sektörü güven endeksi yüzde 0,2 oranında artarak 109,2 değerine ulaştı.

İnşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 4,0 oranında azalarak 79,8 oldu.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Mart ayı ekonomik güven endeksi 98,9 oranıyla son 3 yılın zirvesinde yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN