TÜİK'e göre sanayi üretim endeksi arttı

TÜİK'e göre sanayi üretim endeksi arttı

Son dakika haberi... TÜİK'in açıkladığı verilere göre; sanayi üretim endeksi, şubatta aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 8,8 yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sanayi üretim verilerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl nisan ayında tam kapanma ile birlikte tarihi bir düşüş kaydeden sanayi üretiminde toparlanma sürüyor.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,9 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9,3 artarken; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 azaldı. Sanayi üretimi yıllık yüzde 8,8 arttı.

20210413-5-0d6f78910b1fe4530bfeec0c495401019.jpg

SANAYİ ÜRETİMİNDE AYLIK ARTIŞ YÜZDE 0,1 OLDU

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2021 yılı Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,3 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,8 arttı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN