Türk Akımı'nın inşası 2019 sonunda tamamlanacak

Türk Akımı'nın inşası 2019 sonunda tamamlanacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir basın toplantısı düzenleyen Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın kara ve deniz kısımlarının inşasının 2017'de başlayacağını, 2019 sonunda da tamamlanacağını belirtti.

Türk Akımı projesinde öncelikli etüt çalışmaları yapılacağını, teknik-ekonomik zeminler ile proje-bütçe belgelerinin hazırlanacağını söyleyen Novak, bunların ardından ise 2017 yılında inşaat çalışmalarının başlayacağını belirtti. Zeybekci ile birlikte komisyonun eş başkanlığını yürüten Novak, Türk Akımı ile ilgili tüm izinlerin alındığını da aktardı. 

Türkiye'ye yapılacak doğalgaz indirimi hakkında açıklamalarda bulunan Novak, indirimle ilgili yaklaşımların belirlendiğini, ancak somut rakamları belirlemek için müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Sputnikin haberine göre Novak, nihai indirim oranının daha sonra belirleneceğini kaydetti.

Novak, Türkiye'ye yapılacak indirimin Türk Akımı hükümetlerarası anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili olmadığının, bu konunun uzun süredir masada olduğunun da altını çizdi. 

BOTAŞ'ın Rusya ile doğalgazda fiyat indirimi konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine Gazprom'a açtığı tahkim davasına değinen Novak, BOTAŞ ile yapılacak doğalgaz indirimine yönelik müzakereler sırasında davayı geri çekme meselesinin karara bağlanabileceğini kaydetti. 

ULUSAL PARA BİRİMLERİYLE TİCARET

Novak, görüşmeler sırasında ulusal para birimleriyle ticarete en kısa sürede başlanmasının gerekliliğini de ele aldıklarını söyledi. 

Öte yandan Novak, Türkiye ile ikili ticaretin gelişmesini aksatan engellerin kaldırılması konusunda yaptıkları koordineli çalışmaların Rusya ile Türkiye arasındaki ticari-ekonomik işbirliğinin gelişmesine katkı sunacağını ifade etti.

Novak, bu doğrultuda anti-damping soruşturmalarının durdurulmasının ve bazı mallarda vergi muafiyeti getirilmesinin gerekliğine dikkat çektiklerini vurguladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN