Türk öğrenciler için Almanya’da üniversite okumanın şartları

Türk öğrenciler için Almanya’da üniversite okumanın şartları

Türkiye’de 4 yıllık herhangi bir bölüme yerleştirilmiş tüm öğrencilerin Almanya’da üniversite okumaları mümkün. Kampüs Almanya’da isimli şirket Almanya’da nasıl üniversite okunabileceği hakkında öğrencileri bilgilendiriyor.

KARAR/FRANKFURT

Türkiye’de 12 yıllık bir lise mezunu olup LYS sınavında başarılı olarak YÖK tarafından 4 yıllık bölüm yerleştirilmiş olmak Almanya’da üniversite okumak için yeterli. Almanya’da üniversite okumak için bu ilgili bölüme kayıt olmuş olmak da gerekmiyor. Sadece bu bölüme yerleştirildiğinize dair YÖK belgesi yeterli oluyor. Bunun ötesinde iki yıllık üniversite mezunlarının da Almanya’da üniversite okuma hakları bulunuyor.

ALMANYA DİPLOMASI

Almanya’da üniversite eğitimi görmek isteyenlere danışmanlık hizmeti veren Kampüs Almanya isimli eğitim şirketi görevlisi Alişen Özel, Türk öğrencileri için Almanya’da üniversite eğitimi görme hakkının zannedilenden kolay olduğunun altını çizerek ’’Almanya’da üniversite okuma hakkı çok rahat elde edilen bir hak. Tabi bu ülkede üniversite eğimini görmenen sayısız ayrıcalıkları var. Üniversite diplomanız dünyanın her yanında tanınıyor. Ve saygı görüyor. Yani diplomanız Made in Germany ve bu size dünyanın her yerinde iş kapılarını açıyor’’ dedi.

İMKANLAR GENİŞ

Özel, Almanya’da bir çok dünyaca ünlü kampüs olduğunun altını çizerek, „“Üniversiteler genelde internasyonal. Bu üniversitelerde dünyanın her yerinden gelen öğrenciler var. Alman kültürünün yanından farklı kültürlerden gelen öğrencileri de tanıma imkanı olan bir kampüs yaşamı. Kampüsler ve üniversitelerin bulunduğu kentlerde sosyal ve kültürel imkanlar da öğrencileri bekliyor’’ diye konuştu.

HER TÜRLÜ YARDIMI YAPIYORUZ

Özel, Almanya’da üniversitelerin tercih edilip, başvuru, kabul ve daha sonra barınmaya kadar bir dizi işlemin yapılması gerektiğin belirterek, ‚‘’ Şirketimiz Almanya’da üniversite okumak isteyenlere, başvuru yapacakları üniversite ve bölümlerden, vize, almanca ve barınma süreçlerinde kadar refakat ediyor.“ diye konuştu.

Özel, Almanya’da üniversite eğitimi görmenin kariyer açışısında bir ayrıcalık olduğunun altını çizerek, ‚‘Doğru üniversiteyi ve bölümü tercih etmek ve eğitim sürecini iyi planlamak  bu noktada çok önem kazanıyor. Çok sayıda öğrenciye hayatlarının bu önemli döneminden refakat ettik’’ diye konuştu.

DANIŞMA GÜNÜ

Kamus Almanya şirketi tarafından 4 Haziran 2018 pazartesi günü Almanya’da üniversite okumak öğrencileri yönelik bir danışmanlkı etkinliği düzenleniyor. Pazartesi günü saat 17.00’da başlayan etkinlik CIP Cihangir Mah. Beyoğlu, Soğancı Sk Cihangir Palas 3/3, 34433 İstanbul adresinde olacak. Ayrıntılı bilgi www.kampus-almanya.com sayfasından alınabilir.

18-06/03/alma.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN