Turkcell'de kontrolün Varlık Fonu'na geçmesi için son imza da atıldı

Turkcell'de kontrolün Varlık Fonu'na geçmesi için son imza da atıldı

Turkcell'de kontrolün Türkiye Varlık Fonu'na geçmesi için son imza da atıldı, böylece Turkcell'in kurucu ortaklarının hisselerini Varlık Fonu'na devretmesi için gereken koşullar da tamamlanmış oldu.

Turkcell hissedarları, şirketin yönetim kontrolünün Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) geçmesini sağlayacak ana sözleşme değişikliklerini onayladı.

Genel Kurul'da şirketin yönetim kurulu üye sayısını 7'den 9'a çıkaran, TVF'nin hisselerinin bir bölümüne imtiyaz veren ve böylece yönetim kontrolünü TVF'ye geçmesine imkan veren karar kabul edildi.

Genel Kurul toplantısına katılan Finansal Yatırımcılar Derneği (FİNYAD) Başkanı Ali Bahçuvan "Yönetim kurulu üye sayısını artıran ve imtiyazlı hisse değişikliğini içeren ana sözleşme değişikliği kabul edildi. Muhalefet şerhi veren olmadı. İlk defa bu kadar önemli kararların alındığı bir genel kurul toplantısı bu kadar sorunsuz geçti" dedi. 

ÜYELERİ VARLIK FONU BELİRLEYECEK

Hissedarların Turkcell'in ana sözleşmesindeki 19 maddede öngörülen değişiklikleri kabul etmesiyle TVF'nin imtiyazlı A Grubu hisselerini devralmasının önü açıldı. Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlara göre, şirketin yönetim kontrolüne sahip hissedarı haline gelen TVF, yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15'lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu'ndaki 9 üyeden 5'ini belirleyebilecek.

Yönetim kurulu başkanı da bu 5 üye arasından seçilecek. Yönetim kurulundaki 4 üye TVF imtiyazı olmaksızın seçilebilecek. Bu sayede azınlık hissedarlar daha fazla güç kazanacak.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Varlık Fonu, Haziran ayında Turkcell'in kontrol payını almak için şirketin hissedarlarıyla anlaştı.

Turkcell'in kurucu ortaklarından Telia ve Çukurova Holding, paylarını TVF'ye satmalarıyla iki büyük ortak Varlık Fonu ile ve Rus milyarder Mikhail Fridman'ın yatırım aracı LetterOne olmuştu. Hisse devri için düzenleyici kurumlardan tüm izinler Eylül ayında alınmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN