Türkiye 4. sondaj gemisini satın alıyor

Türkiye 4. sondaj gemisini satın alıyor

Türkiye, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemisini alıyor. Geminin alımı için Norveç'le anlaşma imzalandığı ve 100 milyon dolar bütçe ayrıldığı belirtiliyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), Norveç'ten sondaj gemisi almak için harekete geçti.

Haber Türk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre gemi için anlaşma imzalandığı, kısa süre içinde teslim alınacağı ifade ediliyor.

Daha sonra derin denizde yapılacak sondaj için gerekli düzenlemeler yapılacak. Teknolojik donanım yerleştirilecek. Gemiye, satın alma ve dizayn için toplam 100 milyon dolar düzeyinde bir harcama yapılacağı konuşuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (5)
5 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN