Türkiye Basketbol Federasyonu Galatasaray'ı yalanladı

Türkiye Basketbol Federasyonu Galatasaray'ı yalanladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), "TBF'nin Tahkim Kurulu'ndan ek süre istediğine" iddialarını yalanladı.

TBF, "TBF’nin Tahkim Kurulu’ndan ek süre istediğine" iddialarını yalanlayan bir açıklama yaptı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Bir kısım yayın organlarında, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 6.haftasında oynanan Galatasaray – Fenerbahçe müsabakası sonucunun, TBF Yönetim Kurulu’nca Galatasaray takımı aleyhine hükmen mağlubiyet şeklinde karara bağlanması ve Galatasaray Spor Kulübü’nün Tahkim Kurulu nezdinde yaptığı itiraz sürecinde “TBF’nin Tahkim Kurulu’ndan ek süre istediğine” dair asılsız haberler çıkması üzerine işbu açıklamanın yapılması gerekmiştir.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 30.11.2015 tarihli toplantısında, Galatasaray – Fenerbahçe Kadınlar Basketbol Süper Ligi müsabakası sırasında sahada yönetmeliklere aykırı kadro ile yer aldığından dolayı Galatasaray takımı hakkında hükmen mağlubiyet kararı vermiştir. Söz konusu karar; Galatasaray Spor Kulübü’nün itirazı üzerine halen Tahkim Kurulu değerlendirme süreci içerisindedir.

SGM Tahkim Kurulu, Federasyona hitaben 09.12.2015 tarih ve 626 sayılı yazısı ile Tahkim Kurulu Yönetmeliği çerçevesinde 10 gün içerisinde ilgili belgeler ve TBF görüşünün Kurul’a gönderilmesini istemiştir. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak mevzuat gereğince ve 19.12.2015 tarihine kadar verilen yasal süre içerisinde gereken bilgi ve belgeler SGM Tahkim Kurulu’na iletilecektir.

Bu duyurudan da açıkça anlaşılacağı üzere, ek süre ihtiyacı ve talebi söz konusu değildir.

Medyada çıkan bir kısım haberler üzerine işbu açıklama yapılmıştır.

Saygılarımızla

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN