Türkiye harekata giden süreci KARAR’dan okudu

Türkiye harekata giden süreci KARAR’dan okudu

Türkiye PYD’nin kontrolündeki Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın her aşamasını aylar öncesinden KARAR’dan okudu. 19 Ocak’ta attığımız ‘Koridor Hamlesi Masada’ manşetiyle operasyonun son aşamasını duyurmuştuk.

Terör örgütü YPG/PYD’nin kontrolündeki Afrin’e yönelik operasyonunun her aşamasını aylar öncesinde Türkiye’ye KARAR duyurdu.

16 Ekim 2017’de TSK’nın İdlib’e intikalinden sonra Darül İzze’ye gözetim üssü kurulduğunu duyurduk. Haberimizde bu tepenin İdlib ve Afrin arasındaki bölgeye en hakim tepe olduğu, terör örgütünün tüm faaliyetlerinin izlenebileceğini belirtildi. Bu tepeye konuşlanılmasında Afrin’e yönelik operasyon hazırlığı olduğu bildirildi.

6 Kasım 2017’de Türkiye’nin hedefinin Afrin-Rojova hattı olduğunu belirten haberi okuyucularımıza ilettik. Haberimizde de şöyle denildi: “TSK önceki gün Süleymaniye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK’nın İran kolu PJAK kamplarını vurdu. KARAR’a bilgi veren güvenlik kaynakları bu atışların Türkiye ile İran arasındaki görüşmeler kapsamında olduğu değerlendirmesi yaptı.”

21 Kasım 2017’de Afrin için hazır ol emri: Terör örgütü PYD’nin silahlı gücü YPG’nin Türkiye sınırlarındaki varlığının bitirilmesi için hazırlıkların son aşamaya geldiği öğrenildi. KARAR’ın bölgedeki askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre Afrin operasyonu için hazırlıklar hızlandı. İdlib’de konuşlanan TSK güçlerinin Afrin’i 7/24 izleyebilmesinin de operasyon için kolaylık sağladığı öğrenildi.

4 Aralık 2017’de Afrin’e operasyon Ocak’ta: PKK’nın Suriye kolu YPG’nin kontrolündeki Afrin’e yeni yılın ilk ayında askeri operasyon kararı alındığı öğrenildi.

18 Aralık Sınır’da Operasyon Sinyali haberimizde Afrin’e yönelik operasyon hazırlığı kapsamında sınırdaki duvarların kaldırıldığı haberini yine Karar ilk kez verdi.

15 Ocak 2018 Askeri Hazır Ol Talimatı KARAR, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir haftayı bulmaz” dediği Afrin operasyonunun detaylarına ulaştı: Birliklere ‘Hazır olun’ mesajı gönderildi. Belirlenen PYD hedefleri yoğun top atışıyla yıpratılacak. Örgütün stratejik noktaları imha edilecek. Daha sonra Fırat Kalkanı, İdlib ve Kilis/Hatay hatlarından kara operasyonu başlatılacak.

19 Ocak 2018 Koridor Hamlesi Masada “bir kaç gün” içinde başlayacak... Türkiye’nin güney sınırlarındaki YPG/PYD’yi Afrin ve Mümbiç’ten temizleme operasyonu top atışlarıyla “yıpratma” harekatıyla başladı. Daha önce belirlenen hedefler tek tek vuruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ÖSO ile birlikte yapılacağını açıkladığı kara harekatının “bir kaç gün” içinde başlayacağı öğrenildi.

18-01/22/screenshot_1-1516577712.jpg

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: BMGK KARARI TERÖRE DESTEKTİR

Irak’ta resmi bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa veya başka bir ülkenin Zeytin Dalı Harekatı’nı BMGK’ya götürmesinin teröre açık destek olarak algılanacağını söyledi. Bağdat’ta soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı, Fransa’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nu toplanmaya çağırmasını değerlendirdi. Bakan Çavuşoğlu Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian’le görüştüğünü ve toplantının Suriye hakkında genel  bir çağrı olduğu bilgisini aldığını söyledi.”Fransa’dan bize destek vermesini bekleriz” diyen Çavuşoğlu, Zeytin Dalı operasyonunu BMGK’ya götüren ülkelerin müttefik olarak değil teröre destek veren ülkeler olarak değerlendirileceğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu, “Yanı başımızda böyle bir tehdit varken kimse bizden durmamızı beklemesin” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN