"Türkiye, Putin'in moratoryum teklifini inceliyor"

"Türkiye, Putin'in moratoryum teklifini inceliyor"

Türkiye’nin, Putin’in, orta ve kısa menzilli füzelerin konuşlandırmasına moratoryum uygulama teklifini inceleyeceği belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Rus medyasına yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 18 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yolladığı mektubun içerdiği teklifler titizlikle incelendikten sonra gereken değerlendirmeler yapılacak" ifadeleri kullanıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Putin, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin yanı sıra NATO ülkelerini kapsayan bir dizi ülkeye moratoryum önerdiği bir yazı göndermişti.

Putin, "Sizleri, Rusya'nın yaptığına benzer bir şekilde NATO kapsamında kara bazlı orta menzilli füze konuşlandırma moratoryumu ilan ederek çabalarımıza destek vermeye çağırıyoruz. Rusya, INF olmadan da NATO ülkeleriyle bir dizi doğrulanmış önlemler üzerinde mutabakat sağlamaya hazır" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN