Türkiye şehitlerini bağrına bastı

Türkiye şehitlerini bağrına bastı

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın 15. gününde şehit olan askerler gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerin memleketlerinde düzenlenen törenlerde gözyaşları sel oldu. Teröristlerin Şeyh Horoz bölgesinde tanka gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül Bursa’da, Er Nurullah Secen Konya’da, Uzman Onbaşı Fırat Karaca Muş’ta, Uzman Çavuş Fevzi Gürsu Elazığ’da, Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu Şanlıurfa’da ve Uzman Çavuş Ufuk Akdağ ise Giresun’da son yolculuklarına uğurlandı. Darmık Dağı’ndaki çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ali Yılmaz da Isparta’da 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Kilis’in Süngütepe köyü hudut karakoluna, Afrin’den atılan roketin isabet etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram için de memleketi Hatay’da tören düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım da cenaze törenine katıldı. Yıldırım, başta şehidin babası  olmak üzere Bayram ailesine başsağlığı diledi. Yıldırım, daha sonra havan saldırısında 22 Ocak’ta şehit olan TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş’ın Kurtlusoğuksu Mahallesi’ndeki babaevine geçti. Hakkari Çukurca’daki Güven Dağı’nda PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Er Muhammed Osman Akagündüz ise memleketi Niğde’de gözyaşları arasında toprağa verildi. 

16’INCI GÜNDE İKİ ACI HABER

Suriye’nin Afrin bölgesinde devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nın 16’ıncı gününde iki hacı haber geldi. Kahreden haberi Türk Silahlı Kuvvetleri duyurdu. TSK, iki askerin şehit olduğunu beş askerin de yaralandığını açıkladı. Hatay’ın Hassa ilçesi Erol Çavuş Sınır Karakoluna akşam saatlerinde teröristlerce düzenlenen havan saldırısında 1’i ağır 5 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kırıkhan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

NATO ÇAPULCULARA DEĞİL TÜRKİYE’YE İTİMAT ETSİN

Başbakan Binali Yıldırım Hatay’daki harekat merkezinde, Afrin operasyonuna ilişkin bilgi aldı. Akşam, Hatay Valiliği’ne yaptığı ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım bugüne kadar Hatay’a 60, Kilis’e 34 olmak üzere toplam 94 roket ve füzeli saldırısının yapıldığını belirterek, bu saldırılarda 7 sivilin şehit olduğunu, 113 sivilin de yaralandığını açıkladı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yıldırım, “15 günde 538 hedef imha edildi, 935 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. “Atılan roketlerin ve silahların nereden geldiğini çok iyi biliyoruz” diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti: “Terör örgütleriyle düşüp kalkmaktan vazgeçin. Devletler devletlerle iş yapar. Karalama kampanyası yapanlara, itibar edenlere bir çift sözümüz var. NATO’da müttefikimizsiniz ve çeşitli alanlarda birlikte çalışıyoruz. NATO itifağı devam edecekse çapulculara değil Türkiye’ye itimat edeceksin.” Yıldırım, Kilis ve Hatay’taki esnafın sigorta ve vergi ödemeleriyle ilgili bugünkü Bakanlar Kurulu’nda kapsamılı tedbirler alacaklarını da bildirdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN