Türkiye siyasetinin yüz kızartıcı gecesi

Türkiye siyasetinin yüz kızartıcı gecesi

Bahçeli ile Akşener arasındaki Twitter atışması ne yazık ki sokağa taştı. Bir grup MHP’linin İYİ Parti liderinin evinin önünde toplanıp tehditler savurması, Türkiye’nin demokrasi kalitesi adına utanç verici bir tablo ortaya çıkardı. Olayın ardından MHP’nin, Üsküdar ilçe teşkilatını görevden alması ise tansiyonu düşüren hamle oldu.

MHP lideri Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener arasındaki sert siyasi atışma sokağa taştı. MHP Üsküdar ilçe teşkilatından kalabalık bir grup gece geç saatlerde gittikleri Akşener’in evinin önünde tehdit sloganları attı. Aralarında ilçe başkanının da olduğu 11 kişi gözaltına alınırken, MHP ‘genel merkezin bilgisi dışında’ hareket ettiğini açıkladığı ilçe teşkilatını görevden aldı.

Siyasetteki gerilim dili sokağa da yansıdı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya isim vermeden sert ifadelerle eleştirdiği İYİ Parti lideri Meral Akşener’in evinin önüne önceki gece geç saatlerde gelen bir grup taşkınlık çıkardı. Akşener’in Beylerbeyi’ndeki evinin önünde toplanan bir grup, MHP lideri Devlet Bahçeli lehine slogan atmaya başladı. Evinin penceresine çıkan Akşener kendisi ve ailesine yönelik tehdit içerikli sloganlar atan gruba tepki gösterdi. Akşener, Twitter hesabından yaşanan olaya ilişkin görüntü paylaştı. İstanbul polisi sabah yaptığı operasyonda aralarında MHP Üsküdar İilçe başkanının da olduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler hakkında “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ile “Tehdit” suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.      

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP İstanbul Üsküdar İlçe Teşkilatının görevden alındığını bildirdi. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP İstanbul Üsküdar İlçe Teşkilatının, İstanbul İl Başkanlığı ve MHP Genel Merkezi’nin bilgisi dışında hareket ettiğinden dolayı görevden alındığını kaydetti.      

Yaşananlarla ile ilgili İYİ Parti’den sert tepkiler geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Siyaset, bir Genel Başkan’ın evinin önüne gece yarılarında ana kuzularını göndererek yapılacak iş değildir. Tehdit ve üslupsuzluk, siyaseti sokak raconu seviyesine düşürmemelidir” dedi.

İYİ Parti Başkanlık Divanı da yaşananlara yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamada “İYİ Parti’ye kurulmak istenen ‘kriminalize etme kumpası’na düşmeyeceğiz. Meşru siyaset zeminini hiçbir surette terk etmeyeceğiz. Sözü ayağa düşürmeyeceğiz” denildi. Açıklamada “Türk siyasetinin selameti için, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere, siyasetin tüm kurum ve aktörlerini bu sorumsuzluğa tavır almaya davet ediyoruz.” 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da , Akşener’in evinin önünde, bir grubun slogan atmasını, ‘tükenmişlik sendromu’ olarak değerlendirdi. Türkkan, “Sayın Devlet Bahçeli dün sosyal medyada Genel Başkanımız Meral Akşener’i açıkça tehdit eden ifadeler kullandı. Bu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir liderin başka bir lideri ölümle tehdit ettiği ilk örnektir” dedi.

‘ÜLKÜCÜLER DEMİR YUMRUK’

MHP Genel Merkezi saldırgan Üsküdar İlçe teşkilatı üyelerini görevden alırken olayla ilgili olarak partinin Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan sert bir açıklama geldi. Akşener için ‘Kınalı Yapıncak’ ifadelerini kullanan Büyükataman’ın açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti: Sayın Genel Başkanımızın veciz ikazından sonra gemi iyice azıya alıp, edebi bir tarafa bırakarak mahalle ağzıyla cevap yetiştirme gayretine girişti. ‘Demirden korksa trene binmeyeceği’ni ifade edene, bir kere yanlış trene bindiyse, koridordan ters tarafa yürümesinin hiçbir anlamı olmayacağını hatırlatmak isteriz. Son olarak, Ülkücü hareketin kadife eldiven içindeki demir yumruk olduğunu da kimse unutmamalıdır.”

SİYASİ PARTİLERDEN TEPKİ YAĞDI

CHP: AYIP REZALET....

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu: “Bahçeli’yi sevmeyenler bile “bir camiayı şiddetten uzak tuttuğu, sokağa çıkarmadığı” için takdir etti. Peki Bahçeli şimdi ne yapıyor, her tarafı tehdit ediyor. 8 şehit verdiğimiz, kınalı kuzuları toprağa verdiğimiz gün, başka kınalı kuzuları, bir başka genel başkanın kapısına gönderiyor; ayıp, rezalet.”

SP LİDERİNDEN 'GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

İYİ Parti liderinin evine MHP Üsküdar ilçe teşkilatından geldiği belirlenen 15 kişilik grubun tacizine siyaset dünyasında da tepki yağdı.  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i arayarak, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

HDP’Lİ OLUÇ: HAYDUTLUK GİRİŞİMİ

Sayın Akşener’in evinin önünde gösteri yapılması ne insani açıdan ne siyasi açıdan kabul edilebilir. Ahlaken de kabul edilemez. Siyasetteki tartışmaları, gerilimleri konuşarak, müzakere ederek çözmek gerekir. Bu tür yasa dışı yollarla, bu tür haydutluk girişimlerini sokaklara taşımanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Sayın Akşener’e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

ŞİKAYETÇİ OLMADIM

Meral Akşener’in evinin önceki gece yaşanan olayların ardından İYİ Partililer de destek için konut çevresinde toplandı.Burada sloganlar atan partililere Akşener bir açıklama yaptı. Akşener, “Türkiye’nin daha iyiye gitmesi, gençlerimizin umudunun yeniden yeşermesi için bu yola çıktık. Biz bir aileyiz, Vakur olacaksınız, sakin olacaksınız, sağduyulu olacaksınız. Bizi özellikle bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Ben buraya gelen elli kişiden şikayetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar, Talimat verildiler, geldiler” dedi. Akşener’in açıklamasının ardından toplanan partililer dağıldı.

KONUTUN ÖNÜNDE KORUMA VARDI

Akşener’in evinin önünde meydana gelen olaylar sonrasında konut çevresinde polis güvenliği olup olmadığı tartışmaları alevlendi. İstanbul Valiliği konut çevresinde güvenlik tedbirinin olduğununu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Sayın Genel Başkan’ın konut güvenlik tedbirlerinin kaldırılması yönündeki farklı tarihli iki talebine rağmen konut çevre güvenliğini sağlamakla görevli polis ekibi Valiliğimizce görevine devam ettirilmektedir.

18-10/06/siya-1538782442.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN