Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolar hibe!

Türkiye'den Tunus'a 5 milyon dolar hibe!

Küresel salgın koronavirüs nedeniyle vatandaşlar zor günler geçirirken Türkiye, koronavirüs salgını nedeniyle Tunus'a 5 milyon dolar hibe nitelikli finansal destek verme kararı aldı.

Türkiye, koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Tunus'a 5 milyon dolar hibe nitelikli finansal destek verecek Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında KKTC, Nijer, Kongo ve Nijerya'ya sağlık alanında hibe yapılmasına dair milletlerarası antlaşmalar da yayınlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan milletlerarası andlaşmaya göre, 5 milyon doları aşmayacak şekildeki hibe nitelikli katkı tek dilim halinde ödenecek.

Aynı gazetede, KKTC, Nijer, Kongo ve Nijerya'ya sağlık alanında hibe yapılmasına dair milletlerarası antlaşmalar da yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı, kasım ayında da Afganistan’a 75 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuştu.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım, “Tunus’a bütçe finansmanı için 5 milyon $ hibe.. Bu 5 milyon $ ile çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilir. Yüzde 70’i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı. Üretim olursa Tunus’a da başka ülkelere de hibe veririz” ifadelerine yer verdi.

eo2g5icxiaeswjq.jpgeo2g5ibweaazgpq.jpg

VATANDAŞA İBAN NUMARASI VERİLMİŞTİ

Koronavirüs salgını nedeniyle esnaf kepenk kapatınca binlerce vatandaş işsiz kaldı. Devlet kısmi yardımlar yapsa bunlar vatandaş için yeterli olmadı. Salgının başlangıcında İBAN numaraları verilerek vatandaşların yardım kampanyalarına destek olmaları istenmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN