Türkiye, yeni anlaşmalarla Suriye'de ne kazandı?

Türkiye, yeni anlaşmalarla Suriye'de ne kazandı?

Tecrübeli gazeteciler Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, KARAR TV canlı yayınında Ankara ve Soçi mutabakatlarının ardından Suriye'de oluşan yeni dengeyi masaya yatırıyor.

Türkiye, ABD ve Rusya ile güvenli bölge için anlaştı. Sınırdan 30 km derinlikteki alanın bir bölümünde Türk ve Rus askerleri ortak devriye yapacak. Kimine göre anlaşmalar Türkiye için büyük bir zafer. Bazılarına göre ise Suriye kıskacından makul bir çıkış yolu. Ancak ittifak edilen tek nokta ise Türkiye'nin kazançlı çıktığı.

Peki terör örgütü YPG ve rejim? 

Uzun süre Esadsız çözümü savunan Ankara karşısında rejim, yeniden Türkiye'nin komşusu oldu. Bu Şam yönetiminin hanesine yazılan bir kazanç. YPG yerine rejim güçlerini tercih eden Türkiye'nin bu statüyü onaylamış olması da not edildi. 

Trump'ın Rusya'nın da üst düzeyde görüştüğü terör örgütü YPG'nin komutanlarından Mazlum Kobani'yi daha imzalar kurumadan davet etmesinin ise başka bir anlamları var? Rahatlıkla söylenecebilecek ilk sonuç ise hem Rusya hem ABD'nin yeni denklemde uzlaşmış olması....

 

Peki bu olup bitenler ne anlama geliyor?

Ortak Akıl'da Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu yorumluyor: 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN