Türkiye’de her 10 çocuktan biri obez

Türkiye’de her 10 çocuktan biri obez

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) ve Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Türkiye Çocukluk Çağı Obezite Araştırması’nın, çocuklarda obezite oranının arttığını ortaya koyduğunu açıkladı.

Demircan “Obez çocuk oranı 2013’te yüzde 8.3 iken maalesef 9.9’a yükseldi. Yani yaklaşık olarak her 10 çocuktan biri obez. Fazla kilolu oranı ise 2013’te yüzde 14.2, 2016’da yüzde 14.6 olarak gerçekleşti. Çocuklarımızın yüzde 74’ü kilo olarak normal, yüzde 1.5’i zayıf” dedi.

Obeziteyle mücadele kapsamında çocukların bir yandan oburluktan ve obezlikten bir yandan da yetersiz beslenme tehlikesinden korunması gerektiğinin altını çizen Demircan “Araştırma sonucuna göre çocukların yüzde 6.1’i hiç et tüketmezken, yüzde 18.9’u haftada birden az, yüzde 14.6’sı hiç balık tüketmezken, yüzde 40.3’ü haftada birden az yiyor. Buna karşın şekerli bar,  çikolatalar, bisküvi, kek, kurabiye tüketim sıklığı ise istenilen düzeyin üzerinde” dedi.      

Bakan Demircan, araştırmanın çocukların fiziksel aktivite düzeyi ve imkanlarının da artması gerektiğini ortaya koyduğuna dikkati çekerek “Her gün en az bir saat fiziksel aktivite yapmaları gerekirken çocuklarımızın yüzde 9.5’i hafta içi hiç dışarı çıkıp oynamıyor. Çocukların yüzde 20’si bir saatin altında oynuyor” değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN