Türkiye'den Las Vegas saldırısına kınama

Türkiye'den Las Vegas saldırısına kınama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Las Vegas eyaletinde 50 kişinin öldüğü 406 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin kınama mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Las Vegas'taki saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şu şekilde;

ABD'nin Las Vegas şehrinde yaşanan terör saldırısını şiddetle kınıyorum.

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum.

17-10/02/er.png

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, Las Vegas'taki bir konser sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin her türlü şiddete, saldırıya ve teröre karşı olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Las Vegas'ta müzik festivaline katılanlara yönelik saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine, ABD halkına ve ABD'ye taziyelerimizi sunuyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu korkunç, menfur saldırıyı nefretle şiddetle kınıyoruz. ABD halkının ailelerinin acılarını paylaşıyoruz. Türkiye, her türlü şiddete, saldırıya ve teröre karşıdır. ABD dahil dünyanın hiç bir yerinde bu tür üzücü olayların olmamasını temenni ederiz." 

Dışişleri Bakanlığı  dasaldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadele yer verildi:

ABD'nin Las Vegas şehrinde bir otelde düzenlenen açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda  kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyduk.   Olayla ilgili gelişmeler tarafımızdan izlenmekte; ölü ve yaralılar arasında vatandaşlarımız olup olmadığı Los Angeles Başkonsolosluğumuzca yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırılmaktadır. Bu menfur  saldırıyı  kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

ANKARA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN