Türkiye'den 'Lozan' Navtex'i: Yunanistan anlaşmayı ihlal etti

Türkiye'den 'Lozan' Navtex'i: Yunanistan anlaşmayı ihlal etti

Türkiye Ege Denizi'nde yeni bir Navtex ilan ederek Yunanistan'ın Lozan Barış Antlaşması'nı ihlal ettiğini ilan etti. Yapılan açıklamada Limni Adası'nın antlaşmaya aykırı olarak silahlandırıldığı belirtildi.

Türkiye, yeni bir Navtex yayınlayarak Yunanistan'ın Limni Adası'nı Lozan Barış Antlaşmasını ihlal ederek silahlandırdığını ilan etti.

Benzer bir hamle, geçen günlerde Sakız Adası için atılmıştı. 15 Eylül'de yayınlanan Navtex ile Sakız Adası'nı Lozan Barış Antlaşması ihlal edilerek silahlandırdığı ilan edilmişti.

NAVTEX NEDİR?

İngilizce "NAVigational TEleX" kelimelerinden kısaltılan Navtex, denizcilerin kullandığı bir haberleşme sistemidir. Bu sistemle, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi verilir. Uluslararası bir faks makinası gibi çalışır.

Gemilerde ve teknelerde, mevcut yayınları almaları için Navtex cihazı bulunmalıdır. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, bu sistemi kullanarak yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurur ve bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN