Türkiye'den Lozan vurgulu 3 Navtex

Türkiye'den Lozan vurgulu 3 Navtex

Türkiye, Ege'deki adaların Lozan ve Paris antlaşmalarıyla belirlenen gayri askeri statünün ihlaline yönelik üç yeni Navtex yayınladı.

Türkiye, Yunanistan'ın Ege'deki bazı adalara yaptığı askeri sevkiyata tepkili. Bu adaların Lozan ve Paris anlaşmalarıyla belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği gerekçesiyle üç yeni Navtex yayınlandı. 

Askeri sevkiyat yapılan adalar, Ege'deki Sakız, Sisam, Semadirek, Limni, Ahikerya ve Batnoz. 

Türkiye tarafından yayınlanan Navtex mesajlarında, Yunanistan'ın bu adalardaki askeri faaliyetlerinin daha önce Türk Deniz Kuvvetleri için İzmir Türk Radyo tarafından yayınlanan atış sahası ile çakıştığı vurgulandı. 

Navtex mesajında adalardaki askeri faaliyetlerle Lozan ve Paris antlaşmalarıyla belirlenen gayri askeri statünün de ihlal edildiği belirtildi. 

NAVTEX NEDİR? 

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN