Türkmenler, DAEŞ'e karşı 10 bin kişilik Tel Afer ordusu kuruyor | Son dakika haberleri

Türkmenler, DAEŞ'e karşı 10 bin kişilik Tel Afer ordusu kuruyor | Son dakika haberleri

Türkmenler, Tel Afer’i DAEŞ’ten kurtarmak için ordu kuruyor. En az 10 bin savaşçıdan oluşacak Tel Afer ordusunda Sünni ve Şii gençler omuz omuza mücadele edecek.

Katliam tehdidiyle karşı karşıya bulunan Tel Afer'i kurtarmak için ordu hazırlanıyor. Yeni Şafak'a konuşan Türkmen Cephesi Telafer Sorumlusu Hazım Devlet, DAEŞ işgali altında bulunan ve Haşdi Şabi ile PKK tehdidinin her geçen gün arttığı Türkmen şehri Tel Afer için Türkmen ordusu kurulduğunu ifade etti.

TÜRKMENLER YÖNETECEK

Kurulacak orduda 10 bin savaşçının yeralacağını belirten Hazım Devlet, “Tel Afer Türkmen ordusu için Şii ve Sünni Türkmenler işbirliği içerisinde hareket ediyor. Tel Afer DAEŞ'ten temizlendikten sonra yalnızca Türkmen güçlerinin kontrolünde olacak” dedi. Devlet, DAEŞ işgali sonrası 200 bin Türkmen'in Tel Afer'i terk etmek zorunda kaldığını, 13 bin ailenin de Türkiye'ye geçtiğini, geri kalanların ise Erbil, Duhok ve Süleymaniye'de zor şartlar altında yaşadığını söyledi.

BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Tel Afer'in bir Türkmen kenti olduğunu vurgulayan Hazım Devlet, yüzde 35 oranında Şii mezhebine mensup Türkmenler ile birlikte 10 bin kişilik silahlı güç teşkil ettiklerini belirtti. Devlet şu bilgileri verdi: “Şii ve Sünni Türkmenler birlikte hareket ediyor. ABD ve müttefiki PKK'nın Irak'tan Suriye'ye uzanacak terör koridoru, Tel Afer'den başlayıp Sincar üzerinden devam edecek. Biz Türkmen kitlesi olarak bu tehlikeyi görüyoruz ve bunun için Şii kardeşlerimizle işbirliği halinde hareket ediyoruz.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN