Tuzla Belediyesi, borca karşılık park alanını verdi

Tuzla Belediyesi, borca karşılık park alanını verdi

Tuzla Belediyesi'nin Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne sattığı arazi mezarlık alanı çıkınca ortalık karıştı. Satışın parasını alan ve borçlu duruma düşen Belediye, bu sefer de 'park ve ağaçlandırılacak bölge' olan araziyi organize sanayiye verdi.

AK Partili Tuzla Belediyesi’nin İstanbul Deri Organize Sanayi yönetimine, 12 milyon 420 bin TL’ye sattığı arsa mezarlık çıktı. Mezarlık olduğu için tapu devir işlemi yapamayan Tuzla Belediyesi, Deri Organize Sanayi yönetimine bir başka yerdeki arsayı vererek borcu kapatmayı teklif etti.

Belediye Meclis toplantısında teklife karşı çıkan CHP grubu, borca karşılık teklif edilen yerin imar planlarında park ve ağaçlandırılacak alan olduğunu, yapılmak istenen işlemde kamu yararı olmadığını belirtti.

organize1.jpg

MEZARLIK BÖLGESİ SATILDI

Tuzla Belediye Meclisi şubat ayı toplantısında, Belediyenin İstanbul Deri Organize Sanayi yönetimine olan borcunun kapatılmasıyla ilgili teklifi görüştü. Organize Sanayi Bölgesi içinde kalan, 27 bin 600 metrekarelik parseli Tuzla Belediyesi 2013 yılında 12 milyon 420 TL’ye Deri Organize Sanayi yönetimine sattı. Ancak söz konusu parsel mezarlık alanı olduğu için tapu devir işlemleri gerçekleştirilemedi.

Belediye yönetimi bunun üzerine borcuna karşılık Deri Organize yönetimine, Sabiha Gökçen Havalimanı sınırına yakın bir bölgedeki arsayı vermeyi teklif etti. İmar planlarında park ve ağaçlandırılacak alanda kalan arsayı Deri Organize yönetimi, “Karşılıklı borçların silinmesi kaydıyla” kabul etti.

BORCA KARŞILIK PARK ALANI

Belediye borcuna karşılık park alanının satılması için Meclis kararı gerektiği için, konuyla ilgili hazırlanan teklif Tuzla Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

tuzla3.jpg

CHP’li Tuzla Belediye Meclis üyesi Ülkü Sakalar, söz konusu teklifle ilgili söz alarak şunları söyledi:

"KAMU YARARI YOK"

“Orhanlı bölgesinde 585 parsel sayılı yer, Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne satılıyor. Ama satılan yer mezarlık alanı. Orhanlı halkı ‘Burası bizim eski mezarlığımız. Biz buna itiraz ediyoruz’ diyor ve dava açıyor. Dava açıldığı için tapu verilemiyor. Tuzla Belediyesi aldığı 12 milyon 420 bin TL’yi geri ödeyemedi. Belediye yönetimi Deri Sanayi yönetimine ‘Size para vermeyeyim yeni yer vereyim’ diyor. Vermeyi teklif ettiği yeni yer ise imar planlarında park ve ağaçlandırılacak alan. Mezarlığı veremedim, parasını da geri ödeyemedim, park alanını veriyorum diyor. Bunda kamu yararı yok. Park ve ağaçlandırılacak alanın ve halen tarla vasfında olan bir yerin Deri Organize Sanayi’ye verilmesine karşıyız.”

Eleştirileri yanıtlayan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise şunları söyledi.

“Tapuda mezarlık olduğu için bu satışın olmadığı söylendi. Tövbe açılmış bir dava yok. Parayı aldık ancak tapuda mezarlık olduğu için devir işlemi yapamadık. Parasını aldık. Parayı sana ödemiyor muyuz diyeceğiz. Hayır tabi ki, yer göstereceğiz.”

Konuşmaların ardından teklif oylamaya sunuldu. AK Partili üyelerin oylarıyla teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN