Twitter MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getirdi

Twitter MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getirdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun paylaşımlarına kısıtlama koyan Twitter bu sefer de Bahçeli'nin paylaşımlarına kısıtlama getirdi. Bahçeli kısıtlama kararından sonra Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerine seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de paylaşımlarına Twitter tarafından kısıtlama yapıldı. Konu ile ilgili açıklama MHP Genel Merkezi'nden duyuruldu. Bahçeli ise sosyal medya hesaplarından Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerine seslendi. 

'BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNE TWİTTER'IN ARKASINDAKİ GÜÇLER DESTEK VERMİŞTİR'

MHP Genel Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemlere verdiği tepki nedeniyle Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin bazı paylaşımlarına Twitter tarafından kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Parti Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'nin önündeki menfur eyleme karşı gösterdiği tepkiden dolayı MHP lideri Sayın Bahçeli'nin bazı paylaşımlarına Twitter kısıtlama getirmiştir. Sayın Bahçeli, terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir. Okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter'ın arkasındaki güçler destek vermiştir. Genel Başkanımızın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

bahcelinin-paylasimlarina-kisitlama.jpg

BAHÇELİ BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLERİN AİLELERİNE SESLENDİ

Boğaziçi'ndeki protestoları sert bir dille eleştiren MHP lideri Bahçeli'den yeni açıklama geldi. 

"Boğaziçi Üniversitesi'nde terör örgütlerinin yasa dışı eylemlerinde kullanılan, alenen istismar edilen öğrencilerin ailelerine çağrıda bulunuyorum" diyen Bahçeli, annelere çağrı yaptı: "Muhterem analarımız evlatlarınıza siz sahip çıkın, ne Kılıçdaroğlu'nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın."

SEMİH YALÇIN: BAHÇELİ'NİN PAYLAŞIMLARI SANSÜRLENDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin Boğaziçi Üniversitesindeki protestolara ilişkin paylaşımının sansürlendiğini belirtti. 

Twitter'ın bu davranış biçimiyle, sosyal medya denen kontrolden çıkmış "dipsiz gayya kuyusunun Deli Dumrul'u, kırk haramisi" haline geldiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Hem milyonlarca takipçisi bulunan siyasetçiler üzerinden trilyonlar kazanan hem de onların tweetlerini keyfine göre sansürleyen Twitter'ın bu sosyal medya simsarlığına kimse boyun eğmez, eğemez. Her ülkenin kendine göre sosyal kıymetler bütünü, inanç iklimi, demokrasi anlayışı ve toplumsal öncelikleri vardır. Yerel ve toplumsal olsa da insani değerler ve inançlar kutsaldır, masundur, asla tekelleştirilemez, tahakküm altına alınamaz."

TWİTTER'A CEVAP OLARAK YAYINLARINI DENETLİYELİM

Hiçbir ülke veya kuruluşun, bir başka ülke veya toplumun demokratik düzenine müdahalede bulunamayacağını vurgulayan Semih Yalçın, şunları ifade etti:

"Bütün ülkelere kendi menfaat nizamını dayatmaya kalkarak uluslararası güvenlik ve barışı tehlikeye sokan bu türden sermaye ve çıkar unsurlarını hizaya getirmek üzere uluslararası camiayı harekete geçmeye çağırıyoruz. Birleşmiş Milletleri (BM) ve hatta bütün demokratik ülke yönetimlerini bu konuda ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Türk demokrasisine müdahale niteliğindeki bu cüretkar tutum karşısında Türkiye olarak derhal gereken tedbirler alınmalı, Twitter'ın tahakkümüne ve hadsiz müdahaleci davranışına cevap olarak bu sosyal medya kuruluşunun yayınları denetlenmelidir."

twitter-bahcelinin-paylasimlari.jpg

TWİTTER SÜLEYMAN SOYLU'NUN DA PAYLAŞIMLARINA KISTLAMA GETİRMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” ifadesini kullandığı paylaşımına, Twitter tarafından uyarı konulurken ‘nefret söylemi hakkındaki kurallarını ihlal ettiği’ notu düşülmüştü.

TÜRKİYE'DEN TWİTTER'A REKLAM YASAĞI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter için çalışma başlatıldığını açıkladı. Karaismailoğlu, PTT'nin Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri'nde gazetecilerle yaptığı kahvaltı toplantısında Twitter'a reklam yasağının başladığını ve peşinden bant daraltılması geleceğini açıkladı.

BANT DARALMASI DA GELİYOR

Pandemide siber saldırıların da arttığına işaret eden Karaismailoğlu, sosyal medya düzenlemesinin de bununla ilgili bir uygulama ve istihbarat açısından da önemli bir konu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Twitter ile ilgili yaptırımlarına değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, reklam yasağının başladığını ve peşinden bant daraltılması geleceğini vurguladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN