Twitter, yüz binlerce Çinli hesabı sildi

Twitter, yüz binlerce Çinli hesabı sildi

Twitter, Hong Kong’daki protestoları manipüle etme potansiyeli taşıyan 200 bin hesabı sildi. Facebook da bir çok hesabı kapattı.

KARAR/ALMANYA

Çin devlet televizyonlarında Hong Kong’daki protestoculara karşı karalama kampanyası sürdürülüyor. Twitter ve Facebook’da Çin’in görüşleri doğrultusunda göstercileri karalayan paylaşımlar bulunuyor.

Twitter tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, Hong Kong’daki protestoları karşı kışkırtma yapan Çin merkezli geniş bir ağ tespit edildiği bildirildi. Twitter,protestoculara karşı propaganda yapan 936 hesabı kapattı. Buna ek olarak 200 bin hesaptan oluşan bir ağ ise, kampanya başlatamadan kapatıldı.

ÇİN MEDYA KURUMLARINDAN REKLAM ALMAYACAK

Facebook da benzeri gerekçelerle yedi sayfa ve üç grubu kapattı. Bu sayfalarından biri 15 bin Facebook profili tarafıdan takip ediliyordu. Her iki platform da Hong Kong’daki göstericileri şiddet eğilimli olarak lanse eden propaganda paylaşımlardan örnekler yayınladı.

Twitter ayırca Çin devlet medya kurumlarından reklam almayacağını beyan etti. Twitter’den alınan reklamlar aracılığı ile hesabı takip etmeyen kullanıcıların ekranında da paylaşımlar gösteriliyor.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN