'Umut-Elazığ' projesi başladı

'Umut-Elazığ' projesi başladı

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye’ye örnek olacak ve ünlü mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan “Umut - Elazığ” isimli projesi hayata geçiyor.

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Yeditepe Üniversitesi, Emre Arolat Mimarlık, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bir araya gelerek, Türkiye’ye örnek olacak “Umut - Elazığ” isimli projeyi başlattı.

"UMUT-ELAZIĞ İLERİ TASARIM STÜDYOSU" OLUŞTURULDU

Proje kapsamında, Emre Arolat Mimarlık Kurucu Ortağı Emre Arolat ile Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba yürütücülüğünde ve bağımsız bir kurul danışmanlığında, Yeditepe Üniversitesi öğrencileri ve aynı üniversiteden yeni mezun mimarların bulunduğu “Umut - Elazığ İleri Tasarım Stüdyosu” oluşturuldu.

SAHA ÇALIŞMALARI YAPILDI

18 öğrenci ve mezun, bu stüdyoda güz dönemi boyunca, her perşembe tam gün, Emre Arolat ve Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ile birlikte Elazığ için yeni yaşam alanları tasarlamak üzerine çalıştı. İstanbul’daki çalışmaların yanı sıra Elazığ’a giderek proje alanında da saha çalışmaları gerçekleştirdi. Elazığ kenti için 600 bin metrekarelik bir alanı kapsayan, doğaya ve çevreye duyarlı, kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir ve alternatif mimari tasarım çözümlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği çalışmalarda, tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 pandemisinin öğretileri de göz önünde bulundurularak “kent için doğal afetler ve salgınlar gibi olağanüstü durumlarla baş edebilecek tasarımlar yapmak” odak noktası haline geldi.

FİNAL AŞAMASINA GELİNDİ

Stüdyoda geliştirilen tasarımlar, mimarlık camiasının yakından tanıdığı mimarlardan oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi, geliştirildi. Projenin başta dar gelirliler olmak üzere halkın tamamının ihtiyaçlarına yanıt vermesi öncelikler arasında yer aldı. Bugün, “Umut - Elazığ İleri Tasarım Stüdyosu”nda gerçekleştirilen çalışmalarda final aşamasına gelindi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN