Uydudan kontrollü ilk ANKA-S'lerin teslimi gerçekleştirildi

Uydudan kontrollü ilk ANKA-S'lerin teslimi gerçekleştirildi

TAI tarafından geliştirilen ve uydudan kontrol kabiliyetiyle görüş hattı ötesinde, gece ve gündüz şartlarında otonom uçuş ve seyrüsefer yapabilen 2 İHA ve ilgili sistemler Türk Hava Kuvvetlerine teslim edildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI) tarafından  geliştirilen ve uydudan kontrol kabiliyetiyle görüş hattı ötesinde, gece ve  gündüz şartlarında otonom uçuş ve seyrüsefer yapabilen ilk İnsansız Hava Aracı  Sisteminin kabul testleri başarıyla tamamlanarak, 2 İHA ve ilgili sistemler Türk  Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

TAI'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni nesil faydalı yüklerin  entegrasyonu ve yerli imkanlarla uluslararası emniyet standartlarına göre  tasarlanan ANKA-S Sistemi, sahip olduğu milli uçuş kontrol, hava aracı kontrol  bilgisayarları, milli IFF ile emniyet ve operasyon kabiliyetiyle, sınıfının en  yetkin sistemlerinden biri olarak envanterdeki yerini aldı. Hava Kuvvetleri  Komutanlığına verilen teknik ve uçuş eğitimleri başarıyla tamamlandı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN