Uzmanlardan Ramazan tavsiyesi: İftarda bamya yiyin

Uzmanlardan Ramazan tavsiyesi: İftarda bamya yiyin

Bu gece ilk sahura kalkılıyor. Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, sahurda tereyağında yumurta yenilmesini önerdi. Aktaş, mideyi koruyan bir bitki olması sebebiyle iftarda ise bamya çorbasını tavsiye etti.

Fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş, Ramazan ayında beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu. Aktaş, gösterişli iftar sofralarından kaçınılması ve sahurda karbonhidratlı besinlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, şeker tüketimine de dikkat çekti. Aktaş “Bu ayda karbonhidrat, gluten içeren gıdalar ve şekerden uzak durulmalı. Karbonhidratlı besinler kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için gün içinde daha çok acıkırız. Bu nedenle bu besinleri tercih etmemeli, sahurda hamur işleri ve ekmekten uzak durmalıyız. Özellikle diyabet ve romatizmal hastalığı olanlar bu tür ürünleri kesinlikle tüketmemeli” dedi. Aktaş, sahurda bol proteinli yiyeceklerin tüketilmesini önerdi: “Sahurda tereyağında yumurta iyi bir seçenek olacaktır. Yanında bol zeytinyağlı zeytini tercih edebilirsiniz. Ayrıca ev usulü olmak kaydıyla turşu, kavurma veya sucuk da tüketilebilirsiniz.”

Aktaş, orucun bir hurma veya birkaç zeytinle açılmasını önererek, şöyle devam etti: “Çorbayı salatayla birlikte tüketmeliyiz. Bamya, mideyi koruyan bir bitki. İftarda bamya çorbası çok iyi bir alternatif olabilir. Kan şekerinizin aniden yükselmemesi ve kalp, damar problemleri yaşamamak için çorbadan sonra mutlaka 20 dakika ara verip daha sonra diğer yemeklere geçmeliyiz.” İftardan sonra suya bir anda yüklenilmemesi gerektiğinin de altını çizen Aktaş “Yaz oruçları, susamaya neden olur, ancak iftardan sahura kadar her yarım saatte bir olmak kaydıyla su içerek dengeyi sağlayabiliriz. Lavanta ve ıhlamur çayları susuzluğa iyi gelir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN