Vakaların pik yaptığı Bursa'da sevindiren görüntü!

Vakaların pik yaptığı Bursa'da sevindiren görüntü!

Vaka sayılarının pik yaptığı illerden biri olan Bursa'dan, ikinci zirve sonrası uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sevindiren haber geldi. Kısıtlamalardan önce neredeyse tamamı kırmızı olan HES uygulamasındaki kent haritası, yeşile döndü.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm yurtta hafta içi saat 21.00 sonrası ve hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bursa'da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısıtlama saatlerinde tüm kavşaklarda araç ve kişileri tek tek kontrol ederken, genel olarak sokağa çıkma yasağına uyulduğu gözlendi.

VAKADAKİ DÜŞÜŞ HES HARİTASINDA

Kentte son 1 aydır uygulanan kısıtlamaların ardından pozitif vaka sayılarında büyük düşüş yaşandı. Pozitif vakalardaki düşüş Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı.

bursada-vaka-sayilari-azaldi-hes-uygulamasindaki-harita-yesile-dondu-3822-dhaphoto2.jpg

Son 1 aylık kısıtlamalardan önce kentin neredeyse tamamı 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızıyla kaplıyken, kısıtlamalar sonrasında riskli bölgeler yeşile döndü.

bursada-vaka-sayilari-azaldi-hes-uygulamasindaki-harita-yesile-dondu-3822-dhaphoto3.jpg

GÜNLÜK ÖLÜM SAYISI YARIYA DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kasım ayının son haftasında Bursa'nın vaka sayılarında ikinci zirveyi yaşadığını söyledi. E-devlet üzerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin günlük olarak raporladığı kentteki günlük toplam ölüm sayıları 18-26 Kasım arasında günde ortalama 108 oldu.

bursada-vaka-sayilari-azaldi-hes-uygulamasindaki-harita-yesile-dondu-3822-dhaphoto4.jpg

O tarihlerden itibaren uygulamaya başlanan koronavirüs tedbirleri, kentteki günlük ölüm sayısının da düşmesini sağladı. Kentte son bir haftada toplam ölüm sayısındaki günlük ortalama 56'ya düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN