Van'da HDP'li Saray Belediyesi'ne de kayyum atandı

Van'da HDP'li Saray Belediyesi'ne de kayyum atandı

Van'da gözaltına alınan HDP'li Saray İlçe Belediye Başkanı Caziye Duman görevinden uzaklaştırıldı. Duman'ın yerine Kaymakam Mehmet Halis Aydın kayyum olarak atandı.

Van'ın Saray ilçesinde terör soruşturmasında gözaltına alınan HDP'li Belediye Başkanı Caziye Duman'ın yerine kayyum atandı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, Saray Belediye Bas¸kanı Duman'ın 'silahlı tero¨r örgu¨tu¨ne üye olmak' suc¸undan 4. Agˆır Ceza Mahkemesinde yargılanmasının devam ettiği belirtildi.

Duman'ın Van Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆınca yu¨ru¨tu¨len soruşturma kapsamında 'silahlı tero¨r örgu¨tu¨ne üye olmak' ve 'tero¨r örgu¨tu¨ propagandası yapmak' suc¸lamasıyla go¨zaltına alındıgˆı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Saray Belediye Bas¸kanı Caziye Duman, hakkında devam eden adli is¸lem su¨rec¸leri ve Van Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆınca yu¨ru¨tu¨len 2018/23839 sayılı sorus¸turma dosyası kapsamında go¨zaltına alınmıs¸ olması go¨z o¨nu¨nde bulundurularak Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlıgˆımızın 1 Kasım 2019 tarihli onayı ile gec¸ici bir tedbir olarak go¨revinden uzaklas¸tırıldı. Belediye Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca, yine Belediye Kanunu'nun 46'ncı maddesi kapsamında Saray Kaymakamı Mehmet Halis Aydın 'Saray Belediye Bas¸kan Vekili' olarak go¨revlendirildi."

VAN/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN